Polska – najbardziej - smakuje w regionach
Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.
Produkty ze Sklepu Podkarpackie Smaki zawitały do Warszawy. Przez całą sobotę, 11 maja br., można je było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu.
Ślimaki wracają na... talerze
Restauracja Posmakuj Krosno w Krośnie (Rynek 24), informuje że w ich karcie menu znów pojawią się świeże ślimaki z gospodarstwa ekologicznego Snails Garden w Krasinie.
Poznaj - Podkarpacką - Dobrą Żywność
Już jutro, w sobotę 11 maja br., na Torach Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie (ul. Puławska 266 ) w godz. 9.00-18.00 odbędzie się Piknik Poznaj Dobrą Żywność „Polska smakuje”.
Bieszczady w Travel Channel Polska
Znany dziennikarz, autor książek o podróżowaniu Jakub Porada odwiedził z ekipą telewizyjną Travel Channel Polska nasze podkarpackie Bieszczady.
Czekolada to królowa słodyczy dostarczająca mnóstwo energii. Podobno największym problemem czekoladowych łasuchów są wyrzuty sumienia, że taką dużą tabliczkę zjedli od razu. Jak temu zaradzić? To proste: robić je mniejsze!
Niech żyje Naleśnik Gigant
Naleśniki to bardzo popularne danie na całym świecie. Zwane są różnie: pancaki, Pfannkuchen, crêpe, palačinka czy palacsinta, ale idea zawsze ta sama – płaskie placki różnej grubości smażone na patelni. W „Wielkim Leksykonie Kulinarnym” F. Jurgena Herrmanna poświęcono im aż trzy strony! Aż dziw, że nie ma w nim jeszcze Naleśnika Giganta z Jagodami.
Z dobrze wysmażonym stekiem na talerzu
Mamy w Rzeszowie kilka miejsc, które smakosze steków chętnie odwiedzają. Znany z dobrego piwa Browar Manufaktura (ul. Słowackiego 16), członek Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki, zachęca ich do wizyty promując swoje steki odpowiednim rabatem w każdy poniedziałek.
Wyśmienite lody rzemieślnicze zawitały do firmowego sklepu Piekarni Radosna Twórczość w Boguchwale. To bardzo udane wzbogacenie asortymentu tego niezwykłego miejsca; wszak tutejsze słodkie i wytrawne wypieki, chleb powstają z prawdziwej mąki, masła, jaj. Wszystkie składniki z najwyższej półki, co naturalnie przekłada się na wyjątkowy ich smak.
Wydarzenie, którego nie można przespać
Wraz z przemyskim przewodnikiem Marcinem Stecurą Restauracja BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) przygotowała propozycję nie do odrzucenia czyli zorganizowała po raz pierwszy Smaki Przemyskich Historii.