Włościańskie Jadło w Giedlarowej
W niedzielę, 2 czerwca br., Gminny Ośrodek Kultury Gminy Leżajsk zaprasza na Ogólnopolskie Prezentacje Tradycyjnych Potraw Wiejskich „Włościańskie Jadło”.
Lasowiacy i Rzeszowiacy w skansenie
W niedzielę, 2 czerwca br. Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na spotkanie z tradycją Lasowiaków i Rzeszowiaków. W tym roku organizatorzy pragną zwrócić uwagę na relację, która ocala dziedzictwo od zapomnienia – na więź między mistrzem a uczniem.
100 lat gotują, pieką, smażą
Wiek temu zaczęła swoją działalność edukacyjną instytucja, którą obecnie nosi nazwę Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie.
Historia rodu Bańkowskich związana z pszczelarstwem rozpoczyna się w… 1946 r., w którym to dziadek Jerzego Bańkowskiego pierwszą rodzinę pszczelą kupił za trzy korce pszenicy i przekazał swojemu synowi jako prezent.
Najlepsze burgery Browaru Manufaktura
Browar Manufaktura Rzeszów (ul. Słowackiego 16), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, w Dzień Burgera zaprasza szczególnie do spróbowania swoich TOP-owych pozycji.
Restauracja Naftaya w Hotelu Nafta Krosno (Krosno, ul. Lwowska 21), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje nowe tematy w dziedzinie słodkości.
Bieszczadzkie atrakcje na Travel Channel Polska
Dzisiaj, w poniedziałek 27 maja br., o godz. 18.20 na kanale Travel Channel czeka na Was kolejny odcinek programu „Porada na weekend”, w którym będziecie mogli zobaczyć współczesne turystyczne ciekawostki z Bieszczad.
I dobre piwo i dobre burgery
Kuchni Restauracji Stary Browar Rzeszowski przedstawiać nie trzeba. Ich wprowadzone na początku danie „pół metra żeberek” stało się wręcz legendarne. A teraz sygnalizują, że całkiem nowe menu już jest blisko!
Ze śpiewem i smakiem pod jaworem
4. Regionalny Przegląd Zespołów Śpiewaczych i Tradycyjnych Potraw „Majówka pod Jaworem” odbędzie się w niedzielę, 26 maja br., w zespole pałacowo-parkowym w Hadlach Szklarskich.
IV edycja gotowania na żywo tuż tuż
Restauracja Simple w Hotelu Blue Diamond w Małej Wsi k. Rzeszowa po sukcesie „warzenia” lokalnej kuchni znów proponuje wyprawę kulinarną – tym razem w piątek, 14 czerwca br.