Aktualności

W Rzeszowie także można zjeść po śląsku

  • 11-06-2013
Szef kuchni Restauracji „Wesele” w Hotelu Bristol Tardition&Luxury w Rzeszowie udowodnił, że aby zjeść „po śląsku” niekoniecznie trzeba jechać śladem karczm Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. Kolejny piątkowy wieczór z tradycyjną kuchnia...

Podkarpackie jest już na drugim miejscu! (ex aequo)

  • 07-06-2013
Na początku tworzenia Listy Produktów Tradycyjnych przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Podkarpackie zajmowało na niej pierwsze miejsce. Potem wyjątkowa aktywność Pomorskiego i Śląskiego w rejestracji produktów spowodowały...

Szukali dziko występujących roślin

  • 29-05-2013
W dniach 27–29 maja br. odbyło się trzydniowe, bezpłatne szkolenie z zakresu rozpoznawania, zbierania i pozyskiwania oraz przetwarzania, a także możliwości sprzedaży zebranego surowca dziko występujących roślin na rynku podkarpackim...

Na słodko uczcili urodziny Jana Pawła II

  • 24-05-2013
Rzeszowscy cukiernicy przygotują na najbliższą niedzielę czyli 26 maja br. 93. metrową papieską kremówkę. I podzielą ją na 9 tysięcy porcji, które rozdane zostaną na ul 3 Maja (przed kościołem pw. Świętego Krzyża) mieszkańcom miasta. W ten sposób...

123 wpisów na Krajową Listę

  • 21-05-2013
Województwo podkarpackie ma już 123 potraw i wyrobów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Łącznie znajduje się na niej już 1076 smakowitych dań. Pierożki leżachowskie i kaczka...

W Kolbuszowej smakowano kapustę ziemniaczaną

  • 20-05-2013
W sobotę, 18 maja br. w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zakończono realizację projektu „Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów”, który rozpoczął się w listopadzie 2012 r...

Dukielskie specjały w Chyrowej

  • 19-05-2013
Gmina Dukla zaprosiła dziennikarzy na degustację produktów i potraw lokalnych, regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, która odbyła się w Gościńcu Chyrowianka w Chyrowej 17 maja br. Konferencja była elementem realizowanego przez gminę...

Przy muzyce, ze smakiem

  • 17-05-2013
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza 18 maja br. (sobota) do skansenu na uroczyste zakończenie projektu „Lasowiacka kapusta ziemniaczana na 12 sposobów”. Podczas spotkania, które zaplanowano na godz. 16.00 odbędzie się: promocja...

O roślinach uczyć będą

  • 16-05-2013
W dniach 27–29 maja br. odbędą się trzydniowe, bezpłatne szkolenie z zakresu rozpoznawania, zrównoważonego zbierania i pozyskiwania, przetwarzania i możliwości sprzedaży zebranego surowca dziko występujących roślin na rynku podkarpackim...

Dukielskie specjały

  • 14-05-2013
Gmina Dukla zaprasza na degustację produktów i potraw lokalnych, regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych połączonej z konferencją prasową dla dziennikarzy, która odbędzie się w Gościńcu Chyrowianka w Chyrowej17 maja br...
1  «««  279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287  »»»  287
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION