Aktualności

Czas zabaw i maskarad

  • 03-02-2014
Karnawał, zapusty to okres zimowych balów, maskarad, pochodów i zabaw. Rozpoczyna się najczęściej w dniu Trzech Króli, a kończy we wtorek przed Środą Popielcową, która oznacza początek wielkiego postu i oczekiwania na Wielkanoc.

Gdzie można dobrze zjeść (22)

  • 03-02-2014
Gościniec w Starym Siole Wetlinie, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, działa od 2002 r. w zaadaptowanej stare chacie ze wsi Zmiennica, spod Brzozowa, której najstarsze belki datowane są na 1905 r.

Biesiada z Twierdzanami

  • 02-02-2014
Będą tańce, muzyka na żywo i... tradycyjne staropolskie oczepiny. Biesiada odbędzie się w sobotę, 15 lutego br. w Gminnym Ośrodku Kultury we Frysztaku.

Gdzie można dobrze zjeść (21)

  • 02-02-2014
Sala gospody Zajazdu Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, udekorowana została w stylu bojkowskim. Na jej ścianach znajdują się rysunki wykonane przez artystów, którzy wzorowali się na motywach dekoracyjnych chętnie wykorzystywanych przez górali rusińskich Bojków.

Konkurs na świąteczny przysmak

  • 01-02-2014
Od soboty 1 lutego br. można głosować na najsmaczniejszy przepis w ramach projektu „Przepis na tradycje” Świąteczny Kiermasz Produktów Tradycyjnych i Regionalnych w Krośnie. Jego celem jest promocja regionalnych produktów. Udział w konkursie bierze 13 wybranych świątecznych przepisów:

Gdzie można dobrze zjeść (20)

  • 01-02-2014
Gospodarstwo Agroturystyczne Zagroda Magija w Orelcu to nieduże gospodarstwo, w którego skład wchodzą dwie drewniane chaty – modrzewiowa i jodłowa, a także „Wesoła Stodoła” (w 150-letniej stodole z bali odbywają się warsztaty rękodzielnicze, spotkania z ciekawymi ludźmi, prezentacje, koncerty, biesiady, wystawy), ruska bania oraz piwnica winna „Pieczara Węgrzyna” (wypełniona karpackimi winami, kilkunastoma rodzajami nalewek oraz piwem własnej roboty).

Wieczór z żydowska nostalgią

  • 31-01-2014
W sobotę, 1 lutego br. artystyczno-kulinarne wydarzenie w Grand Hotelu w Rzeszowie. Wieczór kuchni żydowskiej w oprawie przedstawienia sztuki „Dybuk” w wykonaniu Teatru Przedmieście.

Projekt Mistrzowie Kuchni

  • 31-01-2014
Trwają zapisy na III edycję (4 ostatnie grupy) bezpłatnych szkoleń kucharskich w ramach Projektu Mistrzowie Kuchni. Jego głównym celem jest podniesienie kompetencji kucharskich 100 kucharzy/kucharek z 70 mikro i małych przedsiębiorstw z województwa podkarpackiego.

Zimą też można się dobrze bawić

  • 31-01-2014
Zima to śnieg i mknące po nim sanie, a kulig to niesamowita frajda. Siedlisko Janczar w Pstrągowej, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza do skorzystania z możliwości przejażdżki po pięknej okolicy saniami zaprzęgniętymi w konie.

Gdzie można dobrze zjeść (19)

  • 31-01-2014
Restauracja Pałacyk w Łańcucie ma swoją siedzibę w budynku, który zbudował w 1904 r. Filip Sanbra-Kahne, były uczestnik Powstania Styczniowego w szeregach Żuławów Śmierci. W czasie potyczek utracił prawą rękę zyskując przydomek „Sanbra”.
1  «««  246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION