Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.
Krzysztof Antoniszak - gawędziarz, podróżnik, kucharz – od lat wyciska własne piętno na tradycji kulinarnej Bieszczadów.
Naleśnik Gigant z jagodami raz proszę!
Po długiej, zimowej przerwie swoje podwoje dla wiosennych łakomczuchów otwiera Chata Wędrowca w bieszczadzkiej Wetlinie.
Przy bieszczadzkiej pętli
Zajazd Pod Czarnym Kogutem położony jest w Bieszczadach w miejscowości Czarna Górna, niedaleko łączenia się dużej i małej pętli bieszczadzkiej.
Słodki start na drodze w Bieszczady
Kawiarnia-Cukiernia „Słodki Domek” w Lesku to wizytówka działającej od 1970 r. Piekarni-Cukierni „Szelców”.
Właściciele Restauracji Szelców w Lesku często podkreślają, że to właśnie od ich przybytku gastronomicznego tak naprawdę zaczynają się Bieszczady.
Szefowie kuchni restauracji Zamek Dubiecko, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zapraszają w środę, 2 maja br., od godz. 17.00 na specjalną degustację nowej kary menu.
Wiosenna Giełda Ogrodnicza
W niedzielę, 22 kwietnia br., w godz. 12.00-16.00 w Kresowej Osadzie w miejscowości Basznia Dolna k. Lubaczowa (ul. Kolejowa 16) odbędzie się Wiosenna Giełda Ogrodnicza.
Zbiory wiosennych miodów mogą być słabsze
- Gwałtowne ocieplenie sprawiło jednoczesne kwitnienie wielu drzew i krzewów, co zaskoczyło pszczoły. W efekcie mogą być słabsze zbiory miodów wiosennych - uważa prezes Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie Tadeusz Dylon.
Już za kilka dni Restaurant Week Rzeszów
Od środy 18 kwietnia br. do końca miesiąca odbędzie się kolejna edycja festiwalu Restaurant Week pod hasłem „Wyjdźmy do restauracji”. Po raz trzeci Restaurant Week odbędzie się także w Rzeszowie.