Na styku ulicy Słowackiego i Dymnickiego w Rzeszowie znajdziecie wielowymiarowy browar restauracyjny, tętniący życiem nie tylko w weekend – certyfikowany obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Można tu dobrze zjeść, napić się różnych gatunków przygotowywanego na miejscu – cóż się dziwić przecież to browar restauracyjny - piwa. Ale dzisiaj rozmawiamy o jedzeniu, o ich nowej karcie, w której każdy powinien coś dla siebie znaleźć.
Na pewno duże wrażenie na smakoszach o męskim rodowodzie robi ich stolnica zapełniona po brzegi mięsem pieczystym, wędlinami i serami. Także fan placków ziemniaczanych z gulaszem nie odejdzie od stołu głodny. Ale ciekawa nowością jest filet z kurczaka soute z czarnym ryżem, bobem, rzodkiewką, brokułem, kalafiorem, granatem i sosem szczypiorkowym. I smakuje i wygląda perfekt. A na deser lub na tych, którzy na obiad lubią zjeść coś słodkiego - fondant czekoladowy podany z lodami własnej produkcji o smaku piwa APA.