Kolejną restaurację biorącą udział w wydarzeniu „Noc Restauracji - Smaki Polski” z terenu Podkarpackiego znajdziecie… w Krośnie - Restauracja Naftaya w Hotel Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) – od dwóch lat na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. W ciągu trzech dni (6-8 lipiec br.) jej szef kuchni Łukasz Karnasiewicz zaprezentuje swoje autorskie menu składające się z następujących pozycji:
AMUSE-BOUCHE
polskie produkty z lokalnymi proziakami - ser Bursztyn / wędliny z Masarni Dreszler / olej z Manufaktury Łagowski,
DANIE I
ravioli z kozim serem - mąka z lokalnego młyna / sery kozie - Przedbieszczady w Dolinie Wisłoka,
DANIE II
krem z kiszonej kapusty z długo dojrzewającą wędliną z Zakładów Mięsnych „Jasiołka” w Dukli,
DANIE III
kotleciki jagnięce z krupniokiem, karmelizowanymi burakami na pietruszkowym musie, ziemniaki z ogniska / mięso jagnięce z „Połonina – Lesko” / warzywa z Gospodarstwa Rolnego Andrzej Urbanek.
Całość zestawu w cenie 99 zł, kontakt w celu rezerwacji stolików: +48 13 436 62 12 lub rezerwacje@hotel.nafta.pl