Restauracja C.K. Galicja znajduje się w sąsiedztwie kolbuszowskiego Rynku, przy ul. Mickiewicza, której część - przy której stoi kamienica nr 15 - to pasaż wyłączony z ruchu samochodowego. Gdy do niej wchodzimy – po kilku schodkach - z ulicy, zaskoczy nas „mieszkalny” charakter jej wnętrza. Znajdziemy tu obrazy lokalnych artystów, dawne rzemiosło artystyczne i rękodzieło, a także stare umeblowanie.
Potrawy przygotowywane są na podstawie receptur zaczerpniętych z tradycji regionu. Daniem, które pozostaje na długo w pamięci jest przekładaniec z chlebem, przepis z majątku Tyszkiewiczów w Weryni. Wykonany z chleba i mięsa wieprzowego (karkówka), tradycyjnie wykorzystywany był podczas polowań na kaczki i kuropatwy.
Sięgającą rodowodem Wiednia jest zupa ziemniaczana, która swoją recepturę wywodzi z koszar C.K. Austrii. Restaurację można określić, jako „eldorado” pierogów. W karcie jest ich osiem rodzajów, ale oprócz klasycznych farszy na ruskie, albo z grzybami, kapustą czy kaszą niezwykle smaczne są zestawy z owocami, wśród których wyjątkowe są pierogi z malinami z syropem.