KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 24 Stycznia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Mocna ekipa z Podkarpackiego w Brukseli

  • 21-12-2018

Trzy dni na Polska Food Festiwal w Brukseli to mocny podkarpacki „akcent”. Wśród wystawców dominowały produkty spożywcze z naszego regionu. Część z nich – członków Klastra Podkarpackie Smaki - znalazła się na wspólnym stoisku po tym szyldem.

 

Szczególnym uznaniem cieszyły się chleby Piekarni Radosna Tworczosc z Boguchwały. Praktycznie sprzedano wszystkie słoikowe wyroby Smak-Górno z Górna z kiełbasianką na czele. Na pierwszy ogień poszły także powidła śliwkowe i przetwory warzywne „made in” Orzech Przetwory Owocowo-warzywne z Kolbuszowej. Z okazji zbliżających się świąt zainteresowanie wzbudziły przetwory rybne ze Smolin Fish z Rudy Różanieckiej, podobnie jak i herbaty ziołowe oraz owocowe Becla.pl z Handzlówki. Chętnie kupowano sanockie oleje tłoczone na zimno przez Przedsiębiorstwo Nasienne „Centrala Nasienna" w Sanoku. Do spodu zszedł również dżem dereniowy, który okazał się – poprzez swoją unikalność – „czarnym koniem sprzedaży” imprezy.

 

Ale swoje patronackie stoiska miał także rzemieślniczy Browar Dukla, z którego „wypito” niektóre gatunki piwa do dna, np. owocową w smaku „Świteziankę”. Z pustymi pudełkami wracał do Polski Krzysztof Bałon, jego ekologiczne miody znalazły uznanie w oczach klientów. Także z pustymi pojemnikami jechała chłodnia z Zakład Mięsny Jasiołka Dukla galicyjskie wędliny domowe, ich wędliny sprzedały się na pniu.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION