21 marca 2022 roku w Stowarzyszeniu miało miejsce spotkanie Rady Klastra Podkarpackie Smaki z Dyrektorem OT Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Rzeszowie – Panem Jerzym Borczem oraz jego Kierownikiem OT KOWR w Rzeszowie - Panem Damianem Przedzieńkowskim.
Celem spotkania było wsparcie produktów i producentów żywności ekologicznej, tradycyjnej, regionalnej oraz produktów wysokiej jakości. Produkty takie są często droższe od produktów ogólnodostępnych, a konsumenci nie wiedzą z czego to wynika, dlatego tak ważnym jest proces uświadamiania odbiorców w tej kwestii.
Spotkanie dotyczyło wskazania kierunków działań mogących przyczynić się do osiągnięcia powyższych celów.
W spotkaniu uczestniczyli członkowie Rady Klastra Podkarpackie Smaki w osobach:
- Agnieszki Andruszewskiej Smolin Fish,
- Beaty Łuki Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie,
- Urszuli Miazgi Podkarpackie Skarby SMAK - GÓRNO,
- Janusza Ramskiego (Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska) oraz
- Roberta Szelca Pierożek. Animatora Klastra – Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia" reprezentowały Prezes Stowarzyszenia – Pani Agnieszka Pieniążek oraz Wiceprezes - Pani Dorota Zielińska.