Aktualności

#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też

  • 20-10-2019
Capella Restaurant w Hotelu Grand Ferdynand
Capella Restaurant w Hotelu Grand...
Stary Browar Rzeszowski
Stary Browar Rzeszowski

Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach. W Rzeszowie akces do wydarzenia gastronomicznego złożyło 7 restauracji. Dwie z nich należą do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki: to Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) oraz Capella Restaurant w Hotelu Grand Ferdynand (ul. Grottgera 28).

 

Kolejne to: Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7), Hoshi Sushi (budynek Galerii Millenium Hal, ul. Kopisto 1), Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29), Patio w Grand Hotel Boutique (ul. Dymnickiego 1a) i Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L).

Na klientów czeka trzydaniowe menu – przystawka, danie główne, deser w cenie 49 zł za osobę. Może być ono w wersji mięsnej, bezmięsnej, wegetariańskiej, a nawet wegańskiej. Jesiennej edycji towarzyszy kampania społeczna #KochajJedzenie. Jest to kontynuacja i zarazem kolejna odsłona zapoczątkowanej wiosną kampanii #SzanujJedzenie. Promuje ona dojrzałą miłość do jedzenia, opartą nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ zwyczajów żywieniowych na środowisko. Dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji i wyboru menu, podczas festiwalu nie marnuje się żywności.


Miejsca w Rzeszowie można rezerwować za pośrednictwem strony https://restaurantweek.pl/restaurants?location=8-Rzesz%C3%B3w

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION