KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 22 Listopada 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też

  • 20-10-2019
Capella Restaurant w Hotelu Grand Ferdynand
Capella Restaurant w Hotelu Grand...
Stary Browar Rzeszowski
Stary Browar Rzeszowski

Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach. W Rzeszowie akces do wydarzenia gastronomicznego złożyło 7 restauracji. Dwie z nich należą do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki: to Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) oraz Capella Restaurant w Hotelu Grand Ferdynand (ul. Grottgera 28).

 

Kolejne to: Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7), Hoshi Sushi (budynek Galerii Millenium Hal, ul. Kopisto 1), Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29), Patio w Grand Hotel Boutique (ul. Dymnickiego 1a) i Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L).

Na klientów czeka trzydaniowe menu – przystawka, danie główne, deser w cenie 49 zł za osobę. Może być ono w wersji mięsnej, bezmięsnej, wegetariańskiej, a nawet wegańskiej. Jesiennej edycji towarzyszy kampania społeczna #KochajJedzenie. Jest to kontynuacja i zarazem kolejna odsłona zapoczątkowanej wiosną kampanii #SzanujJedzenie. Promuje ona dojrzałą miłość do jedzenia, opartą nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ zwyczajów żywieniowych na środowisko. Dzięki systemowi wcześniejszych rezerwacji i wyboru menu, podczas festiwalu nie marnuje się żywności.


Miejsca w Rzeszowie można rezerwować za pośrednictwem strony https://restaurantweek.pl/restaurants?location=8-Rzesz%C3%B3w

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION