KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 31 Października 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktualności

Karczma Wacławówka: miejsce kulinarnych spełnień

  • 10-03-2020
Jest takie danie, które uznawane jest za jedno z najbardziej popularnych potraw w narodowej kuchni polskiej. Tradycją sięga XIX wieku, było wymienione w książkach kucharskich Lucyny Ćwierczakiewiczowej. I bez problemu można stwierdzić, że to danie Polacy cenią szczególnie.

Weekend w stylu Hollywood

  • 26-02-2020
Stary Browar Rzeszowski, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, i Hotel Bristol Tradition & Luxury na nadchodzący weekend przygotowały kilka mocno kulinarno-kulturalnych atrakcji.

Eldorado smaków znalazłem w… Chotowej

  • 24-02-2020
Kiedy wybierałem się z przyjaciółmi do Grand Chotowa Hotel*** SPA & Resort koło Dębicy z ciekawością zerknąłem wcześniej na ich stronę internetową.

Dobre pączki na Tłusty Czwartek 2020

  • 16-02-2020
Gdyby cukiernicy chcieli stosować tradycyjną technologię ich wytwarzania, to te drożdżowe ciastka z różnym nadzieniem musiałyby kosztować przynajmniej 4-5 zł za sztukę, a nie 60-90 groszy, a taka cenę proponują niektóre sieci handlowe. A jeżeli kupimy ich odpowiednio dużo to dyskonty (w 2018 r.) potrafiły sprzedawać produkt pączkopodobny nawet za… 38 groszy sztuka. Brrr.

Królestwo dobrych smaków

  • 02-02-2020
Karczma Wacławówka w Rzeszowie mieści się w drewnianej chałupie, której historia sięga początku XX wieku. Przez pewien czas była ona rodzinnym domem Franciszki i Mieczysława Wacławów. Wyremontowana kilkanaście lat temu, ma na zewnątrz charakterystyczne zielone okiennice z kwiecistym motywem, a w środku na sali drewniane ławy, krzesła i prostokątne stoły.

Restauracja Simple: autorski deser

  • 29-01-2020
Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świecie. Jajeczno-śmietankowy, aksamitny krem pokryty jest cienką, słodką warstwą skarmelizowanego cukru. Po raz pierwszy opisany został w książce kucharskiej François Massialota w 1691 r.

Deska konesera na cztery piwa

  • 28-01-2020
Stary Browar Rzeszowski – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to pierwszy, otwarty we wrześniu 2013 r., mini browar w mieście, zlokalizowany na parterze przyrynkowej kamienicy. W restauracji kucharze przygotowują dania w otwartej na salę jadalną kuchni.

Dobry czas na smak czterech tart

  • 26-01-2020
Podróże za wyjątkowymi daniami to wyzwanie turystyki kulinarnej XXI wieku. Dla ułatwienia poznania charakterystycznych smaków europejskich kuchni Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów zaprasza w aromatyczną podróż po Europie wyjątkowych tart.

Nowe pomysły w mądrej głowie

  • 14-01-2020
Kuchnią Restauracji Simple w Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi koło Rzeszowa – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - kieruje nowa osoba. Dorota Szostecka ma 17-letnie doświadczenie na stanowisku szefa kuchni, a w gastronomii działa już od ponad 20 lat.

Czekolada na frasunki

  • 12-01-2020
Pogoda nie sprzyja, zamiast styczniowej zimy, mamy styczniową jesienio-wiosnę. Nastrój więc nie najlepszy, chociaż dopiero początek roku. Jak przekonać organizm do większej produkcji endorfin - hormonu szczęścia, dzięki któremu możemy odczuwać przyjemność, a nawet euforię? Spróbujcie naszych czekolad z dereniem!
1  «««  8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  »»»  281
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION