Jesień w Siedlisko Janczar w Pstrągowej ma kolor pomarańczowy, a smak… wybornej, niestety ciągle jeszcze zapomnianej, gęsiny.
W Kawiarni Stary Piernik w Rzeszowie listopad upłynie w smakach dyniowych, bo tutaj każdy miesiąc musi mieć swój oryginalny smak.
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej.
Cztery wieki dobrej kuchni
Restauracja Zamkowa w Krasiczynie – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku.
W Nowej Dębię – noga z gazu
W tym przypadku nie chodzi o fotoradary czy kontrolowany odcinek przejazdu. Po prostu jeżeli tylko jesteś na trasie Warszaw-Rzeszów i czujesz głód (nawet lekki) to koniecznie się w Nowej Dębie zatrzymaj. Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczmie Jorgula to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.
W ostatnim numerze ogólnopolskiego dwutygodnika „Relaks”, o nakładzie blisko 150 tys. egzemplarzy, ukazał się duży materiał – rozkładówka - o atrakcjach Rzeszowa.
Nasz produkt na 3. miejscu!
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowa smakowitość z Podkarpacia w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” – zajęła ostatecznie 3. miejsce wśród 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”.
Podkarpackie produkty w samym „sercu miasta”
Podkarpackie produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne – wytwarzane przez nasze, regionalne firmy i przedsiębiorstwa rodzinne - zostały wprowadzone do Podziemnej Trasy Turystycznej w Rzeszowie przy Ratuszu w punkcie Informacji Turystycznej.
Konfitura z płatków róży powstaje w Wytwórni Ciast i Lodów SANTOS Marek Bargieł w Krościenku Wyżnym k. Krosna.
Pomóżcie – zagłosujcie! Jesteśmy już na 3 miejscu!
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowy wyrób w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” - znalazła się na liście 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”. Aktualnie zajmuje trzecie miejsce w rankingu. To jedyny produkt w konkursie z województwa podkarpackiego.
Już po raz ósmy Grupa PTWP, wydawca magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wraz Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji, zapraszają polskich producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności do udziału w plebiscycie „Certyfikaty Dobry Produkt”.
Jego celem jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale i tradycyjną i regionalną recepturą. Wśród 160 nominowanych produktów wybrano 20 najlepszych, wśród nich znalazła się jedyna z Podkarpackiego konfitura z derenia i czarnej jagody.
Głosowanie trwa do piątku, 27 października br., do godz.12.00. Każdy internauta może oddać tylko jeden głos. Pomóżcie i zagłosujcie.
Link do głosowania: http://www.portalspozywczy.pl/dobryprodukt/