Aktualności

Podkarpackie produkty w samym „sercu miasta”

  • 26-10-2017
Podkarpackie produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne – wytwarzane przez nasze, regionalne firmy i przedsiębiorstwa rodzinne - zostały wprowadzone do Podziemnej Trasy Turystycznej w Rzeszowie przy Ratuszu w punkcie Informacji Turystycznej.

Znakomita i podkarpacka

  • 25-10-2017
Konfitura z płatków róży powstaje w Wytwórni Ciast i Lodów SANTOS Marek Bargieł w Krościenku Wyżnym k. Krosna.

Pomóżcie – zagłosujcie! Jesteśmy już na 3 miejscu!

  • 23-10-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowy wyrób w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” - znalazła się na liście 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”. Aktualnie zajmuje trzecie miejsce w rankingu. To jedyny produkt w konkursie z województwa podkarpackiego. Już po raz ósmy Grupa PTWP, wydawca magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wraz Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji, zapraszają polskich producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności do udziału w plebiscycie „Certyfikaty Dobry Produkt”. Jego celem jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale i tradycyjną i regionalną recepturą. Wśród 160 nominowanych produktów wybrano 20 najlepszych, wśród nich znalazła się jedyna z Podkarpackiego konfitura z derenia i czarnej jagody. Głosowanie trwa do piątku, 27 października br., do godz.12.00. Każdy internauta może oddać tylko jeden głos. Pomóżcie i zagłosujcie. Link do głosowania: http://www.portalspozywczy.pl/dobryprodukt/

Podkarpackie Smaki Cudem Polski

  • 21-10-2017
W centrum targowo-kongresowym Ptak Warsaw Expo w podwarszawskim Nadarzynie obyła się trzydniowa edycja World Travel Show, w czasie której ponad 200 krajów i regionów z całego świata zaprezentowało swoja ofertę turystyczną.

Wędzą jak za dawnych lat

  • 20-10-2017
Solidne imprezy biesiadne – często z myśliwskim zacięciem - to mocna strona kuchni Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Wymiana doświadczeń na temat żywności w Rydze

  • 16-10-2017
W dniach 12-13 października br. odbyły się warsztaty w Rydze dotyczące żywności w krajach Morza Bałtyckiego. W dwudniowych warsztatach udział wzięli przedstawiciele branży spożywczej z Danii, Szwecji, Ukrainy, Łotwy a także Polski.

Wieczór z kuchnią żydowską

  • 15-10-2017
W piątek, 20 października br., będzie okazja, aby poczuć unikalny klimat żydowskiej uczty w Restauracji Wesele w Rzeszowie: koszerne smaki potraw i win w akompaniamencie muzyki klezmerskiej.

Królestwo dobrych smaków

  • 07-10-2017
W Restauracji C.K. Galicja w Kolbuszowa potrawy przygotowywane są na podstawie receptur zaczerpniętych z tradycji regionu.

Manufaktura mile zaskoczy podrobami

  • 06-10-2017
Nowa/stara restauracja czyli Browar Manufaktura w Rzeszowie nie zaskoczy oczywistą jakością piwa, ale jedzeniem już na pewno.

Smak szarlotkowych emocji

  • 02-10-2017
W jesiennych klimatach, wśród dyni, jabłek, orzechów i jarzębiny, wspomagany ciepłymi promieniami słońca, roztaczał przeuroczy aromat cynamonu Trzeci Festiwal Szarlotki w Siedlisku „Janczar” w Pstrągowej
1  «««  66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION