Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej. Proste, wykończone drewnem wnętrze nawiązuje do historii kolejnictwa, ostatecznie stoi w pobliżu przystanku kolejowego kolei wąskotorowej Przeworsk-Dynów.
Tutaj zawsze na klientów czekają pieczone proziaki z masłem czosnkowym, pajdy chleba wiejskiego ze smalcem, żurek dynowski, flaczki wołowe, kapuśniak, kartoflanka czy barszcz czerwony wiejski z jajkiem. Goście mogą wybierać z pięciu rodzajów pierogów (niezwykłe w smaku pierogi kresowe z kaszą gryczaną i grzybami). Legendarna stała się też pieczona tu golonka z kością z pieca, żeberka duszone w kapuście czy wątróbka drobiowa z pieczarkami i cebulą.
Jesienią szczególnie polecamy gołąbki ziemniaczane, których tutejszy smak jest nie do podrobienia, może też i dlatego, że ziemniaki na nie pochodzą z pół współwłaścicieli karczmy. Kolejny „żelazny punkt” to bigos z dodatkiem czerwonego, wytrawnego wina. Szlagierem okazała się pieczona kaczka z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą. Niestety nie jest ona stałą pozycją w menu i trzeba mieć ciut szczęścia, aby na nią natrafić.