W ostatnim numerze ogólnopolskiego dwutygodnika „Relaks”, o nakładzie blisko 150 tys. egzemplarzy, ukazał się duży materiał – rozkładówka - o atrakcjach Rzeszowa.
Tematem przewodnim artykułu – autorstwa Magdy i Mirosława Osip-Pokrywka – są ciekawe turystycznie miejsca w stolicy regionu. Poczytamy o trasie podziemnej, zabytkowym kościele bernardynów, teatrze Siemaszkowej, Muzeum Dobranocek i… restauracjach i kawiarni zgromadzonych na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Wyliczone są prawie wszystkie, a jedna z nich – Szynk Rzeszowski – została nawet uwieczniona na zdjęciu. Autorzy polecają obiekty ze względu na ich szacunek do regionalnej i lokalnej tradycji: Szynk Rzeszowski (Rynek 5) za kuchnię mieszczańską międzywojennego XX-lecia, Restaurację Hotel Ambasadorski (Rynek 13-14) za kuchnię dworską, a Karczmę Gościniec (ul. Przemysłowa 3) za pogórzańskie proziaki. A na deser zapraszają do Cukierni Słodkie Podarunki (ul. Kościuszki 5) na najlepsze ciach w mieście.