Aktualności

Paweł Królikowski, wojewodą wołoskim

  • 19-09-2017
Tradycje pasterskie, tradycje wołoskie, zaczynają odżywać. Od kilku lat organizowany jest w Karpatach redyk, rośnie zainteresowanie tradycyjnymi wyrobami serowarskimi. Sami pasterze dbają też o zachowanie tradycji. A kimś, kto ma o nią szczególnie dbać, jest Wojewoda Wołoski

Nowa smakowitość z Podkarpacia

  • 18-09-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody to kolejna nowość z linii dereniowych produktów Podkarpackie Smaki, ale teraz w innej odsłonie, bo z czarną jagodą.

III Podkarpacki Festiwal Szarlotki w Pstrągowej

  • 18-09-2017
I Ty możesz zostać Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2017! Weź udział w Konkursie na Szarlotkę, przyjdź z własną szarlotką na Podkarpacki Festiwal Szarlotki do Siedliska Janczar w Pstrągowej w niedzielę, 1 października br.

Nasze najlepsze kozie sery

  • 17-09-2017
Działające od lat w beskidzkiej Mszanie Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków o powierzchni 130 ha produkuje jedne z najlepszych tradycyjnych serów w regionie.

Tworzymy Szlak Kultury Wołoskiej

  • 17-09-2017
Wydarzenie „Wołoska Koliba - Folkowe Spotkania na pasterskim szlaku” przez dwa dni weekendu trwało w beskidzkiej Osławicy i Daliowej.

Europejskie Dni Dziedzictwa w skansenie

  • 16-09-2017
W niedzielę, 17 września br., w parku etnograficznym odbędzie się świętowanie Europejskich Dni Dziedzictwa. Towarzyszyć temu będzie świetna muzyka Alicji i Jacka Hałasów.

Wołoska Koliba

  • 15-09-2017
W dniach 16-17 września br. odbędzie się wydarzenie pn. „Wołoska Koliba - Folkowe spotkania na pasterskim szlaku”. Pierwszy dzień w Bacówce u Franosa w Osławicy, drugi w Daliowej k. Jaślisk.

Sięgnij po specjały z „Jasiołki”

  • 14-09-2017
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwsze skojarzenie dotyczy… Podkarpackiego – ostoi tradycyjnych produktów i potraw.

Eko bomba” dostępna już w e-sklepie

  • 13-09-2017
EKO Piekarnia Kiełtyka z Łężan koło Krosna produkuje - dla osób stosujących dietę bezglutenową - wyroby piekarnicze bez glutenu.

Tradycją polskiego Kresu oczarowani

  • 12-09-2017
Zespół Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) to idealne miejsce dla miłośników historii, tradycyjnego jadła i aktywnej turystyki w otoczeniu naturalnej przyrody.
1  «««  68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION