W powiecie pełna spiżarnia
Jarosław może pochwalić się jedną z najciekawszych, najbarwniejszych i jedną z najlepiej zorganizowanych imprez-wydarzeń kulinarnych w naszym regionie.
Podkarpackie Smaki dostępne w Szczecinie i Zielonej Górze!
Ostatnio mogliśmy pochwalić się dostępnością naszych produktów na trzech stacjach paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.
Promocja podkarpackiej żywności
Zarząd Stowarzyszenia PRO CARPATHIA informuje, że w dniu 15 listopada 2017 roku nastąpiło zakończenie operacji „75 Podkarpackich Smaków. Katalog Wytwórców Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych” realizowanej w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach PROW na lata 2014-2020.
Proziaki pomysłem na promocję
Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów wita gości przybyłych na Kongres 590 w Jasionce... proziakami!
„Garncarzom” stuknęło 5 lat
W sobotę, 18 listopada br., w Medyni Głogowskiej święto i to z niespodziankami. W 2012 r. w budynku stylizowanym na chałupę zbudowaną z bali rozpoczęła tam działalność Karczma u Garncarzy.
Podkarpackie produkty na Stacjach Paliw GROSAR
Półka Podkarpackie Smaki z naszymi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi – wytwarzanymi przez przedsiębiorstwa rodzinne z Podkarpackiego - została wprowadzona do trzech stacji paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.
Szef Kuchni Restauracji Bosko w Przemyślu zadbał, aby jego specjalnemu menu weekendowemu związanemu ze świętomarcińskimi zwyczajami towarzyszyły wyjątkowe i niepowtarzalne trunki.
Konfitura z derenia z Certyfikatem
Podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu w Warszawie podkarpacka konfitura z derenia i czarnej jagody uzyskała „Certyfikat Dobry Produkt”.
W niedzielę, 12 listopada br., w Rymanowie w Hotelu-Restauracji „Jaś Wędrowniczek” (ul. Bieleckiego 8) na zainteresowanych czeka niezwykła - także kulinarna - lekcja historii.
Boski dereń Rysia Podkarpackiego
O działaniach Stowarzyszenia „Pro Carpathia” z Rzeszowa promującego dereń jako „owoc Podkarpacia” pisaliśmy już nie raz.