Aktualności

W powiecie pełna spiżarnia

  • 18-11-2017
Jarosław może pochwalić się jedną z najciekawszych, najbarwniejszych i jedną z najlepiej zorganizowanych imprez-wydarzeń kulinarnych w naszym regionie.

Podkarpackie Smaki dostępne w Szczecinie i Zielonej Górze!

  • 17-11-2017
Ostatnio mogliśmy pochwalić się dostępnością naszych produktów na trzech stacjach paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.

Promocja podkarpackiej żywności

  • 15-11-2017
Zarząd Stowarzyszenia PRO CARPATHIA informuje, że w dniu 15 listopada 2017 roku nastąpiło zakończenie operacji „75 Podkarpackich Smaków. Katalog Wytwórców Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych” realizowanej w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach PROW na lata 2014-2020.

Proziaki pomysłem na promocję

  • 14-11-2017
Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów wita gości przybyłych na Kongres 590 w Jasionce... proziakami!

„Garncarzom” stuknęło 5 lat

  • 13-11-2017
W sobotę, 18 listopada br., w Medyni Głogowskiej święto i to z niespodziankami. W 2012 r. w budynku stylizowanym na chałupę zbudowaną z bali rozpoczęła tam działalność Karczma u Garncarzy.

Podkarpackie produkty na Stacjach Paliw GROSAR

  • 11-11-2017
Półka Podkarpackie Smaki z naszymi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi – wytwarzanymi przez przedsiębiorstwa rodzinne z Podkarpackiego - została wprowadzona do trzech stacji paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.

Gęsina i dobre wina

  • 09-11-2017
Szef Kuchni Restauracji Bosko w Przemyślu zadbał, aby jego specjalnemu menu weekendowemu związanemu ze świętomarcińskimi zwyczajami towarzyszyły wyjątkowe i niepowtarzalne trunki.

Konfitura z derenia z Certyfikatem

  • 07-11-2017
Podczas X Forum Rynku Spożywczego i Handlu w Warszawie podkarpacka konfitura z derenia i czarnej jagody uzyskała „Certyfikat Dobry Produkt”.

Historia ze smakiem

  • 07-11-2017
W niedzielę, 12 listopada br., w Rymanowie w Hotelu-Restauracji „Jaś Wędrowniczek” (ul. Bieleckiego 8) na zainteresowanych czeka niezwykła - także kulinarna - lekcja historii.

Boski dereń Rysia Podkarpackiego

  • 05-11-2017
O działaniach Stowarzyszenia „Pro Carpathia” z Rzeszowa promującego dereń jako „owoc Podkarpacia” pisaliśmy już nie raz.
1  «««  64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION