W niedzielę, 10 września br., na stadionie w Mechowcu (gm. Dzikowiec) odbędzie się festyn folklorystyczny „Święto Kapusty”.
Nowości na www.sklep.podkarpackiesmaki.pl
W ciągu kilku ostatnich dni mocno poszerzyliśmy liczbę oferowanych wyrobów w sklepie internetowym www.sklep.podkarpackiesmaki.pl.
W dobrym - staropolskim - stylu
Restauracja Zamku Dubiecko, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się w XVI-wiecznej posiadłości, której właścicielami były – mocno wpisane w dzieje regionu i I Rzeczpospolitej - m.in. rody Stadnickich i Krasickich.
III Podkarpacki Festiwal Szarlotki
Zbliża się kolejna edycja - tym razem III - Podkarpackiego Festiwalu Szarlotki w Siedlisko Janczar w Pstrągowej.
Festiwal z dereniowym smakiem
VI Międzynarodowy Festiwal Derenia w Arboretum Bolestraszyce k. Przemyśla już w niedzielę, 10 września br. Na Festiwalu stoisko „Podkarpackie Smaki” otworzy Stowarzyszenie „Pro Carpathia”, znajdziemy na nim m.in. dżem dereniowy i czekolady z suszonym dereniem.
Jak na harce to do Straszydla
W niedzielę, 3 września br. od godz. 15.30 na placu obok Domu Kultury w Starszydlu (gm. Lubenia) rozpoczną się „Ziemniaczane harce”. Zapowiada się mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Wstęp wolny.
Na „Grzyby” jedziemy do wsi Harasiuki
Już 3 września, w niedzielę na terenie kompleksu sportowo-rekreacyjnego w Harasiukach odbędzie się kolejna edycja imprezy „Grzyby Harasiuki 2017”. W programie m.in. degustacja potrwa regionalnych i zupy grzybowej oraz ogłoszenie wyników konkursów kulinarnych.
Jesteśmy jednym z cudów Polski
Rzutem na taśmę obroniliśmy nasze miejsce i Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki znalazł się wśród „7 Nowych Cudów Polskich”.
Śniadania naszego powszedniego
Pomysł na śniadanie za jedną złotówkę – trzeba kupić jednak kawę lub herbatę, aby skorzystać z promocji - od kilku dni mocno lansuje Restauracja Radość w Rzeszowie.
Jarska tradycja Ziemi Lubaczowskiej
Setki uczestników dożynek powiatu lubaczowskiego szczególnie interesowały stoły przygotowane przez 27 Kół Gospodyń Wiejskich, które częstowały przygotowanymi przez siebie przysmakami.