Restauracja Zamkowa w Krasiczynie – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku. Podtrzymuje tradycję polskiego stołu przygotowując potrawy kuchni staropolskiej, w które umiejętnie wplata światowe trendy kulinarne.
Stąd też i pomysł na przystawkę - wędzoną zimnym dymem pierś z gęsi na sałacie z truskawkami i pomarańczą. Uzupełnieniem tej oferty jest m.in. pasztet z gęsi z pistacjami podany na cykorii z musztardą gruszkową, półmisek mięs dworskich z marynowanymi grzybkami i masłem ziołowym czy wątróbka drobiowa na risotto borowikowym.
Zupa dworska to z kolei wspomnienie zasobów okolicznych lasów bogatych w zwierzynę oraz owoce. Ale w menu znajdziemy także aromatyczną zupę z borowików. Zamkowi kucharze kultywują tradycje dworskie i stawiają na długie marynowanie oraz powolne wypiekanie dziczyzny. Właśnie elementem kuchni myśliwskiej jest udziec z jelenia z owocami leśnymi i blinem z kaszy gryczanej. Podobnie, jak i schab z dzika w sosie śmietankowym z kaszą i buraczkami czy prosię pieczone, łososia z rydzami, a na deser koniecznie gorącą szarlotkę z sosem malinowym.