Aktualności

Zdrów jak ryba!

  • 03-05-2018
Zaczynamy mieć tendencje do jedzenia zdrowej żywności, a ryba jest synonimem zdrowego żywienia. Jest też zdrowsza, mimo że droższa od wielu produktów mięsnych.
Na wzrost spożycia ryb w Polsce ma wpływ m.in. bogacenie się społeczeństwa. Cena jest coraz mniejszym problemem i możemy coraz częściej pozwolić sobie na zakup droższej, ale zdrowszej żywności. W Polsce, w porównaniu do innych krajów, spożywa się stosunkowo niewiele ryb, ale konsumenci coraz częściej doceniają walory spożywania zdrowych produktów rybnych. Wraz ze wzrostem tempa życia i brakiem czasu na wszystko, włącznie z jedzeniem, pojawiają się produkty z ryb, które można spożyć od razu w ciągu kilku minut. Są wygodne, poręczne i spotykają się z aprobatą konsumentów.
Walory smakowe wyrobów z podkarpackich ryb zna każdy smakosz przetworów z ryb słodkowodnych sygnowanych marką Smolin Fish, a powstałych w Gospodarstwie Rybackim w Rudzie Różanieckiej (Lubaczowskie czyli podkarpacka część Roztocza). Szczególnie polecane są paszteciki w trzech smakach (z żurawiną, z migdałami i z papryką) i klopsiki rybne w galarecie. Specjały te można kupić w całej Polsce sięgając do zasobów e-sklepu www.sklep.podkarpackiesmaki.pl
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION