Mimo zimy myślą o wiośnie
W obiektach na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki trwają przygotowania wiosennych kart menu.
O sektorze spożywczym podczas XI Forum Europa – Ukraina
Jednym z tematów podczas odbywającego się dwa dni XI Forum Europa – Ukraina był „Europejski rynek produktów rolnych. Czy jest w nim miejsce dla Ukrainy?”.
24 pomysłów na - już - Wielkanoc
Od lat catering świąteczny na wynos to mocna strona Karczmy Jorgula w Nowej Dębie.
Targi Produktów Lokalnych
W niedzielę, 25 marca br., w godz. 9.00-17.00 na Rynku w Strzyżowie odbędą się Targi Produktów Lokalnych.
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” nagrodzone
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” brało udział w II Targach Wschodnich i otrzymało nagrodę – II miejsce za najładniejszą aranżację stoiska.
Warsztaty kuchni nieskomplikowanej
W sobotę, 17 marca br., w godz. 10.00-13.00 w sali warsztatowej szkoły z Trzebosi w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędą się warsztaty kulinarne.
W sobotę, 17 marca br. w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędzie to pokaz tłoczenia oleju na ciepło.
Pierwszy Kiermasz Wielkanocny
Już za kilka dni, w niedzielę, 18 marca br., w Jaśle na terenie kompleksu Restauracji U Schabińskiej przy ul. Floriańskiej 42 Kiermasz Wielkanocny z tradycyjną żywnością i rękodziełem.
Wiekowe wnętrze z dobrym smakiem
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej. Znajduje się w Przeworsku przy ul. Łańcucka 2.
Dobry chleb w papierowej torbie
Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie.