Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.
Nasze podkarpackie proziaki
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.
Dukielskie specjały z Jasiołki
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli.
W Lubaczowie Kiermasz Wielkanocny
W piątek, 30 marca br., od godz. 9.00 na Rynku Miejskim w Lubaczowie rozpocznie się tradycyjny Kiermasz Wielkanocny.
Polacy na świąteczne stoły szukają wyrobów znanych im od lat, do których mają pełne zaufanie co do składników i jakości ich wykonania.
Najlepsze zakłady masarskie - trzy pokolenia doświadczeń
Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska to klasyczna firma rodzinna.
Firma RAVIX z Dębicy od 2016 r. produkuje naturalne zupy bez konserwantów: żurek, barszcz biały i czerwony w szklanych butelkach.
W Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” w Rzeszowie przywiązanie do tradycji dobrego wypieku jest ważnym elementem prowadzenia zakładu i chętnie sięga się w nim po dawne przepisy na wypieki.
Jeżeli nie macie czasu sami robić tradycyjnych wypieków to Cukiernia Ciacho w Brzozowie przyjmuje zamówienia na świąteczne wypieki.