Aktualności

Łosoś, pstrąg i karp

  • 11-04-2018
Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.

Nasze podkarpackie proziaki

  • 10-04-2018
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.

Ponad 300 lat nad głową

  • 05-04-2018
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.

Dukielskie specjały z Jasiołki

  • 29-03-2018
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli.

W Lubaczowie Kiermasz Wielkanocny

  • 29-03-2018
W piątek, 30 marca br., od godz. 9.00 na Rynku Miejskim w Lubaczowie rozpocznie się tradycyjny Kiermasz Wielkanocny.

Tradycja dobrego wypieku

  • 29-03-2018
Polacy na świąteczne stoły szukają wyrobów znanych im od lat, do których mają pełne zaufanie co do składników i jakości ich wykonania.

Najlepsze zakłady masarskie - trzy pokolenia doświadczeń

  • 28-03-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska to klasyczna firma rodzinna.

Najlepszy żurek z Wolicy

  • 27-03-2018
Firma RAVIX z Dębicy od 2016 r. produkuje naturalne zupy bez konserwantów: żurek, barszcz biały i czerwony w szklanych butelkach.

Wielkanocne wypieki

  • 26-03-2018
W Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” w Rzeszowie przywiązanie do tradycji dobrego wypieku jest ważnym elementem prowadzenia zakładu i chętnie sięga się w nim po dawne przepisy na wypieki.

Święta za pasem

  • 25-03-2018
Jeżeli nie macie czasu sami robić tradycyjnych wypieków to Cukiernia Ciacho w Brzozowie przyjmuje zamówienia na świąteczne wypieki.
1  «««  56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION