Do polecanych dań na przystawkę warto zaliczyć pasztet z dzika z sosem tatarskim z rydzów, pasztet z pstrąga z sosem chrzanowym oraz carpaccio z polędwicy z sarny. Zupy to wyśmienity rosół z bażanta z domowym makaronem, grzybowa oraz zupa myśliwska z jelenia. Można zamówić dania z pstrąga, placki ziemniaczane, kilka rodzajów pierogów, ale specjalnością tej kuchni są potrawy z dziczyzny. Spośród kilku dań nie można zapomnieć o pieczeni z dzika ze śliwkami, żurawiną i kaszą gryczaną, pieczeni z sarny w sosie estragonowym, dzikiej kaczce z jabłkami, gulaszu z sarny w sosie borowikowym oraz gulaszu z dzika z kaparami i kaszą gryczaną.
Gospodarstwo znane jest z marynat i konfitur oraz sezonowych soków owocowych i owocowo-warzywnych. Na miejscu można kupić kiełbasę z dzika z własnej wędzarni, pasztet z dzika, a także konfitury, miód lipowy oraz gryczany. W głównej sali karczmy odbywają się koncerty zespołów ludowych, folkowych, jazzowych, a także chóru szantowego.
Oprócz karczmy do dyspozycji gości jest również siedem domków z bali ogrzewanych kominkami.