W tym roku wypas owiec na południu województwa podkarpackiego rozpocznie się na początku maja. Wypas na górskich pastwiskach opóźni się o dwa, trzy tygodnie.
Zapraszamy w dniach 20-22 kwietnia br. do Kielc na ECO Style na wspaniałe ryby z Gospodarstwa Rybackiego Smolin Fish z Rudy Różanieckiej k. Lubaczowa.
Rodzinna piekarnia „G.W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński, w której wypiekane jest naturalne pieczywo żytnie, istnieje od 25 lat.
Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.
Nasze podkarpackie proziaki
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.
Dukielskie specjały z Jasiołki
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli.
W Lubaczowie Kiermasz Wielkanocny
W piątek, 30 marca br., od godz. 9.00 na Rynku Miejskim w Lubaczowie rozpocznie się tradycyjny Kiermasz Wielkanocny.
Polacy na świąteczne stoły szukają wyrobów znanych im od lat, do których mają pełne zaufanie co do składników i jakości ich wykonania.
Najlepsze zakłady masarskie - trzy pokolenia doświadczeń
Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska to klasyczna firma rodzinna.