Aktualności

Redyk na początku maja

  • 14-04-2018
W tym roku wypas owiec na południu województwa podkarpackiego rozpocznie się na początku maja. Wypas na górskich pastwiskach opóźni się o dwa, trzy tygodnie.

Smaczne ryby i pasztety

  • 13-04-2018
Zapraszamy w dniach 20-22 kwietnia br. do Kielc na ECO Style na wspaniałe ryby z Gospodarstwa Rybackiego Smolin Fish z Rudy Różanieckiej k. Lubaczowa.

Chleb prosto z pieca

  • 12-04-2018
Rodzinna piekarnia „G.W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński, w której wypiekane jest naturalne pieczywo żytnie, istnieje od 25 lat.

Łosoś, pstrąg i karp

  • 11-04-2018
Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.

Nasze podkarpackie proziaki

  • 10-04-2018
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.

Ponad 300 lat nad głową

  • 05-04-2018
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.

Dukielskie specjały z Jasiołki

  • 29-03-2018
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli.

W Lubaczowie Kiermasz Wielkanocny

  • 29-03-2018
W piątek, 30 marca br., od godz. 9.00 na Rynku Miejskim w Lubaczowie rozpocznie się tradycyjny Kiermasz Wielkanocny.

Tradycja dobrego wypieku

  • 29-03-2018
Polacy na świąteczne stoły szukają wyrobów znanych im od lat, do których mają pełne zaufanie co do składników i jakości ich wykonania.

Najlepsze zakłady masarskie - trzy pokolenia doświadczeń

  • 28-03-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska to klasyczna firma rodzinna.
1  «««  55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION