Aktualności

Pieką nieustannie od 143 lat

  • 06-06-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnego udziałowca Stanisława Gurgula w 1876 r., produkowała bardzo szeroki asortyment wyrobów cukierniczych.

Klaster Podkarpackie Smaki

  • 06-06-2019
W centrum konferencyjnym Hotel Wellness & Spa Nowy Dwór w Świlczy odbyło się Zwyczajne Zgromadzenie Członków Klastra Podkarpackie Smaki. Ten związek rodzinnych firm podkarpackich z sektora przetwórstwa rolno-spożywczego liczy obecnie 67 podmiotów, producentów żywności tradycyjnej i ekologicznej.

Lody „made in Fiore”

  • 05-06-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Spektakle pod osłoną nieba

  • 04-06-2019
Fundacja pro Arte et Historia zaprasza do renesansowych zamków w Krasiczynie i Baranowie Sandomierskim na spektakle teatralne w wykonaniu aktorów z Krakowskiego Teatru Komedia z siedzibą w... Warszawie. Wstęp wolny.

Miasteczko Ziemi Lubaczowskiej zawita do Rzeszowa

  • 03-06-2019
W środę, 5 czerwca br., w godz. 13.00-17.00 na placu przed Urzędem Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego (al. Łukasza Cieplińskiego 4) odbędzie się akcja promocyjna pn. „Miasteczko Ziemi Lubaczowskiej”.

W upały najlepiej chłodzą... lody

  • 02-06-2019
I wreszcie słoneczna niedziela - chwile błogiego lenistwa. A jak najlepiej celebrować ten relaksujący dzień niż przy pomocy słodkiej uczty?

Wojewódzka Majówka Pszczelarska

  • 02-06-2019
W niedzielę 2 czerwca br., na terenie Kresowa Osada (ul. Kolejowa 16) niezwykle atrakcyjne i słodkie wydarzenie.

Niezrównany smak tygodnia

  • 01-06-2019
Niezrównana Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17b) z nowym pomysłem na słodkość tygodnia. Jej kierowniczka produkcji Agnieszka przygotowuje ciasto - orzechowo-czekoladowe drip cake.

Jak smakują Bieszczady?

  • 31-05-2019
Przez cały weekend na terenie województw: mazowieckiego, małopolskiego, śląskiego i podkarpackiego, wraz z Gazetą Wyborczą, ukaże się, 16-stronicowy dodatek poświęcony wyłącznie Bieszczadom.

Muzeum Złotej Rybki - otwarcie

  • 31-05-2019
W sobotę, 1 czerwca br., w Dzień Dziecka w obiekcie U Schabińskiej w Krzemiennej nad Sanem (gm. Dydnia) nastąpi otwarcie niecodziennego Muzeum Złotej Rybki.
1  «««  28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION