Aktualności

Oficjalnie otworzyli sezon

  • 26-04-2019

Znak firmowy Pensjonatu Karczmy Karnasów w Cisnej 48A - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy największy głód.

 

Preferowana w kuchni jest tradycja regionalna i polska, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną oraz tatar z pstrąga wędzonego na grzance. A dalej można wybierać: kwaśnica na żeberku wędzonym, wątróbka drobiowa duszona z cebulką i jabłkiem, jagnięcina w sosie śmietanowo-czosnkowym czy baranina duszona w porach. Warto zamówić także zupę z dzika w kociołku, zupę rybną (dorsz, sum, pstrąg) lub sarninę pieczoną w sosie z czarnej porzeczki.


Przy karczmie z sukcesem prosperuje własna wędzarnia wędlin i ryb. Ci, co mieli okazję próbować dobrze uwędzonej kiełbasy, boczku, szynki, polędwicy, karkówki czy żeberek, podkreślali ich tradycyjny i wyborny smak.

 

To miejsce warte do odwiedzenia również przez smakoszy ryb. I to nie tylko, że zjeść tu można zupę rybną, pstrąga gotowanego na parze w warzywach, pstrąga smażonego czy też filety z suma. W „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunek Wetliny) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu.

Na smakoszy czekają też pstrągi i sumy smażone, wędzone oraz grillowane. Organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION