W Ustrzykach smakowały pieczone prosiaki
Kończąc wątek niedzielnej imprezy w Ustrzykach Dolnych czyli IV Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych oraz II Podkarpackiego Festiwalu Serów trzeba dodać, że szlagierem tego wydarzenia okazały się... pieczone prosiaki.
Podkarpackie Smaki w Bieszczadach
W niedzielę, 16 czerwca br., w Ustrzykach Dolnych w trakcie IV Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych wśród kilkudziesięciu stoisk znalazło się także nasze czyli sklepu Podkarpackie Smaki.
W Ustrzykach Dolnych triumfowały sery
W niedzielę, 16 czerwca br., w Ustrzykach Dolnych w trakcie IV Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych odbył się także II Podkarpacki Festiwal Serów. W trakcie tego wydarzenia w zorganizowanym konkursie na „Najlepszy produkt serowarski 2019” wzięło udział ponad 50 producentów serów.
Niezwykle owocna współpraca
Zakład Mięsny Smak Górno z Górna – w linii produktów „Podkarpackie Skarby” – wprowadza na rynek wyrób wyprodukowany z fasoli wrzawskiej, która posiada europejski certyfikat Chroniona Nazwa Pochodzenia.
Kulinarny Festiwal w Ustrzykach Dolnych
Starostwo Powiatowe zaprasza do Ustrzyk Dolnych na IV edycję Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych oraz na drugą edycję Podkarpackiego Festiwalu Sera. Serowarzy – uczestnicy Festiwalu Sera - wezmą udział w konkursie na „Najlepszy produkt serowarski 2019”.
Reprezentowali Podkarpackie
W Belwederze w Warszawie odbyła się w poniedziałek 10 sierpnia br. uroczystość Gali AgroLigi 2018, podczas której prezydent RP Andrzej Duda uhonorował najlepszych przedsiębiorców działających w branży rolno-spożywczej i wyróżniających się rolników.
Wprowadzenie nowej karty w każdej restauracji to najpierw masa ciężkiej pracy dla szefa kuchni i zespołu, potem stres jak na nową propozycję kulinarną zareagują klienci i wreszcie element spełnienia czyli zadowolenie z ich reakcji widoczne poprzez wpisy, posty, ustne deklaracje dla obsługi.
Największa impreza z żywnością tradycyjną w tle
W niedzielę (9 czerwca 2019 r.) na stadionie „Górnovia” w Górnie odbędzie się XIII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków”.
W Błażowej pojesz i posłuchasz
24. edycja imprezy „Starych potraw smak i urok - Wojewódzki konkurs kapel ludowych” odbędzie się w niedzielę, 9 czerwca br., w Błażowej.
Dwa wyroby spośród szeregu produktów wytwarzanych w Zakładzie Mięsnym „Jasiołka” w Dukli uzyskały wyróżnienie w konkursie organizowanym pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.