Aktualności

Polska – najbardziej - smakuje w regionach

  • 14-05-2019

Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.

 

Na olbrzymim placu Stowarzyszenie Polska Ekologia - w ramach projektu „Polska Smakuje w regionach” - przygotowało kilkanaście stoisk z tradycyjną żywnością: górale żywieccy częstowali zbójnicką kwaśnicą, kiełbasą białą parzoną delegacja z Wielkopolski, a z Podlasia na stół wjechały kartacze i babka ziemniaczana. Podkarpackie otworzyło wojskową kuchnię polową z czterema kotłami, z których serwowano m.in. bigos, grochówkę i gulasz.

 

Projekt „Polska Smakuje w regionach” uzyskał dofinansowanie z Funduszu Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION