Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.
Na olbrzymim placu Stowarzyszenie Polska Ekologia - w ramach projektu „Polska Smakuje w regionach” - przygotowało kilkanaście stoisk z tradycyjną żywnością: górale żywieccy częstowali zbójnicką kwaśnicą, kiełbasą białą parzoną delegacja z Wielkopolski, a z Podlasia na stół wjechały kartacze i babka ziemniaczana. Podkarpackie otworzyło wojskową kuchnię polową z czterema kotłami, z których serwowano m.in. bigos, grochówkę i gulasz.
Projekt „Polska Smakuje w regionach” uzyskał dofinansowanie z Funduszu Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.