Aktualności

Dzisiaj „Święto Łakomczuchów”

  • 08-02-2018
Już od rana przełykamy ślinę, zawieszamy dietę odchudzającą na kołku i cieszymy się, że dzisiaj Tłusty Czwartek.

Specjały z „Jasiołki”

  • 07-02-2018
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwsze skojarzenie dotyczy… Podkarpackiego – ostoi tradycyjnych produktów i potraw.

Tego smaku nie zapomnicie

  • 06-02-2018
„Kruche” to zupełnie nowe zjawisko na mapie produkcji cukierniczej w Podkarpackiem.

W Brzozowie przygotowania trwają

  • 05-02-2018
Przejeżdżając przez to miasto warto zatrzymać się – i to nie tylko w Tłusty Czwartek - chociaż na chwilę przy Cukierni „Ciacho” (ul. Mickiewicza 8).

Chleba naszego powszedniego

  • 05-02-2018
Kilka zdjęć z nocnego wypieku chleba w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym IZA w Rzeszowie przy ul. Pułaskiego 1.

EKOwypieki z Łężan

  • 04-02-2018
Od 1993 r. we Łężany k. Krosna działa rodzinna piekarnia prowadzona początkowo przez małżeństwo Grażynę i Józefa Kiełtyków, a obecnie jej współwłaścicielami stali się ich syn Marek Kiełtyka z żoną Agnieszką.

„Cudze chwalicie…..

  • 03-02-2018
…. sami nie wiecie, co posiadacie”. Restauracja w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, przygotowała rewolucyjną rewelację w bufecie śniadaniowym.

Kotlety sznyclami zwane

  • 02-02-2018
W Karczmie Gościniec w Rzeszowie na smakoszy czekają smażone na smalcu kotlety.

Czekoladowa słodycz Mistrza Polskich Cukierników

  • 01-02-2018
Od pół roku działa Pijalnia Czekolady w Korczynie k. Krosna, sygnowana przez Mirosława Pelczara, Mistrza Polskich Cukierników i uczestnika Mistrzostw Świata Cukierników.

Z podwójnym "Z" w nazwie

  • 31-01-2018
Browar Rzemieślniczy Z&Z to pierwszy, działający od lutego 2013 r., browar rzemieślniczy w województwie podkarpackim.
1  «««  60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION