Dzisiaj „Święto Łakomczuchów”
Już od rana przełykamy ślinę, zawieszamy dietę odchudzającą na kołku i cieszymy się, że dzisiaj Tłusty Czwartek.
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwsze skojarzenie dotyczy… Podkarpackiego – ostoi tradycyjnych produktów i potraw.
Tego smaku nie zapomnicie
„Kruche” to zupełnie nowe zjawisko na mapie produkcji cukierniczej w Podkarpackiem.
W Brzozowie przygotowania trwają
Przejeżdżając przez to miasto warto zatrzymać się – i to nie tylko w Tłusty Czwartek - chociaż na chwilę przy Cukierni „Ciacho” (ul. Mickiewicza 8).
Chleba naszego powszedniego
Kilka zdjęć z nocnego wypieku chleba w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym IZA w Rzeszowie przy ul. Pułaskiego 1.
Od 1993 r. we Łężany k. Krosna działa rodzinna piekarnia prowadzona początkowo przez małżeństwo Grażynę i Józefa Kiełtyków, a obecnie jej współwłaścicielami stali się ich syn Marek Kiełtyka z żoną Agnieszką.
…. sami nie wiecie, co posiadacie”. Restauracja w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, przygotowała rewolucyjną rewelację w bufecie śniadaniowym.
W Karczmie Gościniec w Rzeszowie na smakoszy czekają smażone na smalcu kotlety.
Czekoladowa słodycz Mistrza Polskich Cukierników
Od pół roku działa Pijalnia Czekolady w Korczynie k. Krosna, sygnowana przez Mirosława Pelczara, Mistrza Polskich Cukierników i uczestnika Mistrzostw Świata Cukierników.
Browar Rzemieślniczy Z&Z to pierwszy, działający od lutego 2013 r., browar rzemieślniczy w województwie podkarpackim.