KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 24 Maja 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Dobry chleb w papierowej torbie

  • 11-03-2018

Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Bez polepszaczy chemicznych, oparty na starej ludowej recepturze. Chleb ten nie zmienił swojego smaku i wyglądu od wieków. Robiony jest na zakwasie, ma swoisty kwaśny aromat i smak oraz chrupiącą, twardą skórkę. Ciasto wyrabiane jest z mąki żytniej, drożdży i serwatki z mleka z dodatkiem ciepłej wody. Wielkie bochny o wadze ok. 2,10 kg pieczone są na liściu kapusty. Termin ważności: 4 dni, ale proszę mi wierzyć jeszcze kilka dni później ma swój dobry smak, chrupiąca skórkę i nie wysycha.

Pasują do niego szczególnie papierowe torebki, dzięki którym mamy mniej plastiku w przyrodzie.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION