Aktualności

Tradycja w światowym wydaniu

  • 26-08-2018

Od ponad roku, w samym sercu Przemyśla, w zabytkowej kamienicy pod adresem Rynek 2, działa manufaktura cukiernicza Selfier.


Jej pomysłodawczyni i właścicielce Joannie Pichur udało się w tym miejscu stworzyć lokal, w którym można smakować desery - odtwarzane z oryginalnych przepisów - z różnych stron świata. Ale to jedna „noga smaku” Cukierni Selfier. Druga nie mniej ciekawsza to słodkości o rodzinnych korzeniach. Te domowe receptury, testowane od pokoleń, dają prawdziwą gwarancję dobrego smaku, do którego ekipa cukierni dodaje współczesne, ciekawe aranżacje.

Ciasta i desery dopasowywane są do sezonowych produktów, były już owoce jagodowe, teraz – powoli - zbliża się czas jesieni: śliwek i gruszek oraz jabłkowej szarlotki. A teraz jeszcze po Przemyślu – zgodnie z obietnicą – rozchodzi się zapach świeżo palonej kawy! Próby Przemyskiej Palarni Kawy SELFIER zakończyły się sukcesem i ten niezwykły napój dostępny jest dla wszystkich smakoszy.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION