Aktualności

Takich pierogów ze świecą szukać

  • 14-01-2019
Pierogi „buraczane”
Pierogi „buraczane”
Pierogi „jajeczne”
Pierogi „jajeczne”
Pierogi „orzechowe”
Pierogi „orzechowe”

W Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów szef kuchni Arkadiusz Pączka do końca stycznia br. zaprasza na pierogi o wyjątkowych, wręcz unikalnych, smakach: buraczane, jajeczne i orzechowe.


Restauracja Garden Grille & Bar w Rzeszowie serwuje smakoszom niecodzienne wersje tego tak tradycyjnego dania w polskiej kuchni.


W lokalu przy ul. Kopisto 1 - w gmachu Galerii Millenium Hall, na I piętrze - czekają pierogi w różnych odsłonach. Po pierwsze „buraczane” czyli takie, do których ciasta w czasie wyrabiania zamiast wody dodano kwas buraczany, a farszem jest smażona kaszanka z kiszoną kapustą (9 sztuk w cenie 27 zł).
Kolejny pomysł to pierogi „jajeczne” z dużą ilością żółtek faszerowane siekanym dorszem z selerem naciowym, delikatnie pikantne (7 sztuk w cenie 27 zł).
I wreszcie pierogi „orzechowe” czyli takie w których na 1 kg ciasta dodano 100 g mielonych orzechów włoskich. Tutaj nadzieniem jest śliwka i bakalie, a całość polano sosem cynamonowym (6 sztuk w cenie 26 zł).
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION