Dwa wyroby spośród szeregu produktów wytwarzanych w Zakładzie Mięsnym „Jasiołka” w Dukli uzyskały wyróżnienie w konkursie organizowanym pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Specjalnością powstałego w 1996 r. zakładu są tradycyjne i ekologiczne wędliny, m.in. kiełbasy suche, półsuche, wędzonki dukielskie (boczki, polędwice, szynki, balerony) oraz wyroby garmażeryjne (salceson bez żelatyny, kiszka pasztetowa, pasztet zapiekany, klops galicyjski). Wytwarzane są według starych, niekiedy 150-letnich receptur. Pradziadek Pawła Krajmasa, dyrektora i twórcy firmy, uczęszczał do elitarnej galicyjskiej szkoły masarzy we Lwowie. Zebrane wówczas przez niego przepisy wykorzystywane są obecnie w produkcji, dzięki czemu powstały wyśmienite kminkowe kabanosy, pozostający w pamięci golonkowy salceson czy aromatyczna podsuszana kiełbasa sucha dukielska. Przepisy pochodzą głównie z archiwum rodzinny Krajmasów, ale są i takie z dawnych dworów szlacheckich, okolicznych wiosek , a nawet z armii austro-węgierskiej.
Boczek z pieca oraz kiełbasa chłopa zostały uznane za produkty najwyższej jakości w 51. Konkursie Wędlin „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2019. Wyróżnienie nadawane jest wyrobom charakteryzującym się niebanalnym smakiem oraz wyglądem.