Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnego udziałowca Stanisława Gurgula w 1876 r., produkowała bardzo szeroki asortyment wyrobów cukierniczych. Obecnie fabryka specjalizuje się w wypieku biszkoptów podłużnych.
Biszkopty Lady Fingers to delikatne ciastka o podłużnym kształcie, kruchej konsystencji i jednolitej, złocistej barwie. Smak mają lekko słodki, właściwy dla tego rodzaju wyrobu i użytych składników. Mogą stanowić podstawę tortów, ciast.
Składniki: mąka pszenna typ 650, jaja świeże, cukier biały, miód wielokwiatowy, wodorowęglan amonu – substancja spulchniająca
Niezrównane biszkopty jarosławskie dostępne w e-sklepie Podkarpackie Smaki.