Aktualności

Uczą piec chleby i proziaki

  • 07-07-2019
Karczma we Młynie w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to niezwykłe miejsce łączące walory placówki muzealnej z prawdziwą karczmą.

22. „Pomnikowe” CK Manewry Szwejkowskie w Twierdzy Przemyśl

  • 06-07-2019
Dwudniowe CK Manewry Szwejkowskie na Rynku w Przemyślu to m.in. przejażdżki na rowerach, „szlifowanie” bruku, palenie fajki, bałakanie i śpiewanie z kapelą „Ta Joj”, degustacja gołąbków ziemniaczanych przepijanych piwem oraz zwiedzanie pomników historii i biesiada szwejkowska.

IX Festiwal Pieroga

  • 06-07-2019
W niedzielę, 7 lipca br., w Iwoniczu-Zdroju rozpocznie się po raz 9. Festiwal Pieroga.

Świat fantazji z gliny i ceramiki

  • 05-07-2019
W sobotę i niedzielę (6-7 lipca br.) w Medyni Głogowskiej k. Rzeszowa impreza, której nie można przeoczyć.

Restauracja Simple: najlepsze z polskiej kuchni

  • 04-07-2019
Od dekady odkrywamy prawdziwe oblicza kuchni polskiej, pokazujemy to co jest w niej najlepsze i - co istotne - wyzwalamy się powoli z kompleksów.

Solidnie w bieszczadzkim klimacie

  • 03-07-2019
Znak firmowy właścicieli Karczmy przy Pensjonacie Karnasów w Cisnej 48A - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to duże porcje, po zjedzeniu których nie ma szansy największy głód.

Zagadki Medyńskie - gra terenowa po zagłębiu garncarskim

  • 02-07-2019
W niedzielę, 7 lipca br., rusza kolejny XXIV Medyński Jarmark Garncarski. Warto jednak wybrać się do Medyni Głogowskiej dzień wcześniej. W sobotę, 6 lipca br., w całym zagłębiu garncarskim odbędzie się gra terenowa.

Stolarnia: solidne śniadanie podstawą

  • 01-07-2019
Większość z nas (ponad 84 proc.) do śniadaniowego jadłospisu włącza pieczywo, a 46 proc. zjada wędliny. Serami – żółtymi, owczymi, kozimi i dojrzewającymi – delektuje się rano 16,7 proc. rodaków, na ser twarogowy, serki homogenizowane decyduje blisko 14 proc., a na jajka – 8 proc.

Podkarpackie Smaki w Boguchwale

  • 30-06-2019
Sklep Podkarpackie Smaki z własnym stoiskiem w Boguchwale na Otwartych Dniach PODR-u. Ci co go już odwiedzili mieli okazję zobaczyć elitę podkarpackich smaków czyli tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych produktów wytwarzanych na terenie naszego województwa w małych, rodzinnych przedsiębiorstwach.

Kraina lizaka - jedyne takie miejsce w Polsce

  • 30-06-2019
W wakacyjny, słoneczny dzień w progach Muzeum Lizaka w Jaśle zagościła ekipa Telewizji Polskiej. Nagrała materiał o tym „słodkim muzeum”, który został wyemitowany w ramach weekendowego programu „TVP INFO w Twoim mieście”.
1  «««  24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION