Naleśnik z certyfikatem Urzędu Patentowego RP
Naleśniki to bardzo popularne danie na całym świecie. Zwane są różnie: pancaki, Pfannkuchen, crêpe, palačinka czy palacsinta, ale idea zawsze ta sama – płaskie placki różnej grubości smażone na patelni.
Rodzinna firma Aliny i Wacława Beclów to zakład przetwórczy produkujący ekologiczne susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz wyroby gotowe konfekcjonowane w postaci herbatek smakowych owocowych, owocowo-ziołowych i mieszanek.
Wakacyjne śniadanie marzeń
Przy wakacjach można poszaleć ze śniadaniem. W czasie urlopu można sięgnąć nie po szybka kanapkę, ale zdrowe danie wymagające czasu, ale dające nam radość jedzenia.
Na wakacje do znajomych z koszem podkarpackich smaków
Wyjeżdżacie do znajomych/rodziny nad morze, w góry albo na… Śląsk. Wypadałoby coś z Podkarpackiego im przywieźć: oryginalnego, ciekawego, unikalnego. Co wybrać? Jest na to prosty sposób. Wejdź na stronę e-sklepu Podkarpackie Smaki lub przyjdź do nas – w Rzeszowie czekamy na II piętrze kamienicy Rynek 16. Pomożemy!
Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama w Smolniku
To niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.
Polacy poprawiają sobie humor lodami
Lody to sprawdzony sposób Polaków na radzenie sobie ze złym humorem, ale jemy je również w przypływie radości, ważnych chwilach oraz wyjątkowych miejscach – wynika z przeprowadzonego przez markę Koral badania na temat preferencji lodowych Polaków.
Co wybieracie: dżem dereniowy czy konfiturę z płatków róż?
Unikalne smaki z podkarpackich pół zamknięte w słoiczkach. Który wart wyboru? Może obydwa?! Do zakupienia w e-sklepie Podkarpackie Smaki: www.sklep.podkarpackiesmaki.pl lub stacjonarnie w Rzeszowie, Rynek 16, II piętro (w godz. 8.00-16.00).
Magia miejsca, miejsce (kulinarnej) magii
Gospodarstwo Rybackie w Starzawa posiada długoletnią tradycję sięgającą 1929 r. Położone jest ono na terenie gminy Stubno, tuż przy granicy z Ukrainą, w odległości 25 km od Przemyśla. Gospodarstwo obejmuje zespół stawów o powierzchni 800 ha.
Uczą piec chleby i proziaki
Karczma we Młynie w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to niezwykłe miejsce łączące walory placówki muzealnej z prawdziwą karczmą.
22. „Pomnikowe” CK Manewry Szwejkowskie w Twierdzy Przemyśl
Dwudniowe CK Manewry Szwejkowskie na Rynku w Przemyślu to m.in. przejażdżki na rowerach, „szlifowanie” bruku, palenie fajki, bałakanie i śpiewanie z kapelą „Ta Joj”, degustacja gołąbków ziemniaczanych przepijanych piwem oraz zwiedzanie pomników historii i biesiada szwejkowska.