Co wybieracie: dżem dereniowy czy konfiturę z płatków róż?
Unikalne smaki z podkarpackich pół zamknięte w słoiczkach. Który wart wyboru? Może obydwa?! Do zakupienia w e-sklepie Podkarpackie Smaki: www.sklep.podkarpackiesmaki.pl lub stacjonarnie w Rzeszowie, Rynek 16, II piętro (w godz. 8.00-16.00).
Magia miejsca, miejsce (kulinarnej) magii
Gospodarstwo Rybackie w Starzawa posiada długoletnią tradycję sięgającą 1929 r. Położone jest ono na terenie gminy Stubno, tuż przy granicy z Ukrainą, w odległości 25 km od Przemyśla. Gospodarstwo obejmuje zespół stawów o powierzchni 800 ha.
Uczą piec chleby i proziaki
Karczma we Młynie w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to niezwykłe miejsce łączące walory placówki muzealnej z prawdziwą karczmą.
22. „Pomnikowe” CK Manewry Szwejkowskie w Twierdzy Przemyśl
Dwudniowe CK Manewry Szwejkowskie na Rynku w Przemyślu to m.in. przejażdżki na rowerach, „szlifowanie” bruku, palenie fajki, bałakanie i śpiewanie z kapelą „Ta Joj”, degustacja gołąbków ziemniaczanych przepijanych piwem oraz zwiedzanie pomników historii i biesiada szwejkowska.
W niedzielę, 7 lipca br., w Iwoniczu-Zdroju rozpocznie się po raz 9. Festiwal Pieroga.
Świat fantazji z gliny i ceramiki
W sobotę i niedzielę (6-7 lipca br.) w Medyni Głogowskiej k. Rzeszowa impreza, której nie można przeoczyć.
Restauracja Simple: najlepsze z polskiej kuchni
Od dekady odkrywamy prawdziwe oblicza kuchni polskiej, pokazujemy to co jest w niej najlepsze i - co istotne - wyzwalamy się powoli z kompleksów.
Solidnie w bieszczadzkim klimacie
Znak firmowy właścicieli Karczmy przy Pensjonacie Karnasów w Cisnej 48A - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to duże porcje, po zjedzeniu których nie ma szansy największy głód.
Zagadki Medyńskie - gra terenowa po zagłębiu garncarskim
W niedzielę, 7 lipca br., rusza kolejny XXIV Medyński Jarmark Garncarski. Warto jednak wybrać się do Medyni Głogowskiej dzień wcześniej. W sobotę, 6 lipca br., w całym zagłębiu garncarskim odbędzie się gra terenowa.
Stolarnia: solidne śniadanie podstawą
Większość z nas (ponad 84 proc.) do śniadaniowego jadłospisu włącza pieczywo, a 46 proc. zjada wędliny. Serami – żółtymi, owczymi, kozimi i dojrzewającymi – delektuje się rano 16,7 proc. rodaków, na ser twarogowy, serki homogenizowane decyduje blisko 14 proc., a na jajka – 8 proc.