Aktualności

W Ustrzykach smakowały pieczone prosiaki

  • 18-06-2019

Kończąc wątek niedzielnej imprezy w Ustrzykach Dolnych czyli IV Festiwalu Produktów Lokalnych i Tradycyjnych oraz II Podkarpackiego Festiwalu Serów trzeba dodać, że szlagierem tego wydarzenia okazały się... pieczone prosiaki.

 

Taki właśnie obiad - i to gratisowy - zaserwowała gościom imprezy Masarnia OSIP z Wierzawic k. Leżajska – członek Klastra Podkarpackie Smaki - która rozdała  setki porcji wspaniale upieczonej wieprzowiny wraz z dobrze omaszczoną kaszą gryczaną i porcją zieleniny. Kolejka trwała do wyczerpania zasobów, ale co sprytniejsi to nawet ze 2-3 razy zdążyli obrócić. Zdecydowanie warto było.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION