Aktualności

Nowe smaki, jesienne smaki w Naftayi

  • 24-09-2019

W Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) w Krośnie zmiany. Szef kuchni Restauracji Naftaya Łukasz Karnasiewicz przygotował nową, jesienną kartę, którą już od kilku dni można testować.

 

Restauracja Naftaya jest jednym z bardziej ciekawych miejsc na kulinarnej mapie regionu. Wśród nowych propozycji znalazło się zupa rybna z owocami morza. Kolejna nowość – rzadka niestety na naszych stołach - to ozory wołowe z ziemniakami fioletowymi, kapustą pak-choi i sosem chrzanowym.


Ale „okrętem flagowym” karty wydaje się być rostbef wołowy z domowymi frytkami, prażoną cebulą i sosem czosnkowym, podany z miksem sałat. To wręcz idealny smak na nową porę roku. Nie mniejszy chyba jak łopatka jagnięca z fondantem ziemniaczanym, mini brokułem, popcornem z ziemniaka i sosem jałowcowym.


A solidny obiad warto zakończyć kremówką z liofilizowanymi owocami, kwiatami i cukrem fiołkowym. Po prostu smacznego!

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION