W Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) w Krośnie zmiany. Szef kuchni Restauracji Naftaya Łukasz Karnasiewicz przygotował nową, jesienną kartę, którą już od kilku dni można testować.
Restauracja Naftaya jest jednym z bardziej ciekawych miejsc na kulinarnej mapie regionu. Wśród nowych propozycji znalazło się zupa rybna z owocami morza. Kolejna nowość – rzadka niestety na naszych stołach - to ozory wołowe z ziemniakami fioletowymi, kapustą pak-choi i sosem chrzanowym.
Ale „okrętem flagowym” karty wydaje się być rostbef wołowy z domowymi frytkami, prażoną cebulą i sosem czosnkowym, podany z miksem sałat. To wręcz idealny smak na nową porę roku. Nie mniejszy chyba jak łopatka jagnięca z fondantem ziemniaczanym, mini brokułem, popcornem z ziemniaka i sosem jałowcowym.
A solidny obiad warto zakończyć kremówką z liofilizowanymi owocami, kwiatami i cukrem fiołkowym. Po prostu smacznego!