O turystyce polskiej i podkarpackiej słów kilka
Rok 2016 dla rozwoju krajowej turystyki był szczególnie ważny, był bowiem rokiem nietypowym, który łamał wieloletnie trendy jej rozwoju.
W Restauracji Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) do soboty, 7 stycznia br., trwa degustacja specjalnego piwa przygotowanego z użyciem pieczonej dyni.
Samego dobra dla ludzi i od ludzi. Oby ten nowy 2017 rok darzył się wszystkim i w serach i w duszy.
W menu Restauracji Pod Dachem w Wetlinie pojawiła się babka ziemniaczana, które oryginalny przepis pochodzi z Cisnej z XIX w.
Menu w tradycji rusińskiej
Oberża Zakapior w Polańczyku, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na tradycyjne pyszne dania kuchni łemkowsko-bojkowskiej oraz specjalne menu świąteczno-noworoczne z daniami bieszczadzkiego stołu wigilijnego.
W czwartek, 29 grudnia br. w Szynku Rzeszowskim (Rynek 5) zapraszamy na wspólne śpiewanie kolęd i pastorałek przy akompaniamencie pianina i akordeonu na żywo. Początek godz.19.00.
Z pochodniami przez śnieg
Od lat kojarzymy sezon zimowy z śnieżnobiałym śniegiem, po którym mkną rozpędzone sanie. Jeśli dodatkowo ciągną je konie możemy już mówić nie tylko o wspaniałej zabawie, ale też niesamowitej przygodzie.
W Rzeszowie inwencja menedżerów ds. rozrywki w branży gastronomicznej, którzy stworzyli ciekawe propozycje spędzenia tego „najważniejszego” dnia w roku była olbrzymia.
Pierniki pojawiały się na polskich stołach już w XIII wieku, a katarzynki staropolskie są robione od 1640 r.
Sylwester już za dni parę
I każda restauracja czy hotel starają się znaleźć ciekawy pomysł na tę imprezę, który przyciągnie klientów i zapewni im niezwykłe rozrywkowo przeżycia.