Pstrągowa ma danie na Liście
„Banianka pstrągowska” na ogólnopolskiej Liście Produktów Tradycyjnych. Jest 214 wyrobem/daniem na tej liście, dzięki czemu Podkarpackie powiększa dystans do konkurentów: Małopolski (181) i Lubelskiego (176).
Niezwykła szkoła w krasiczyńskiej fortecy
Zamek w Krasiczynie kolejną zimę przyciąga dzieci i młodzież z całej Polski nie tylko swym niezwykłym, renesansowo-manierystycznym majestatem, ale ciekawym zimowiskiem pod tajemniczym tytułem „Szkoła Czarodziejów i Tropicieli. Białe kruki”.
Brrrrr, w Przemyślu nadal tak mroźno?
No to przyjdźcie zagrzać się do Fiore! Mają gorącą czekoladę, grzane wino, konfitury na gorąco, mnóstwo aromatycznych herbat i… pełną żaru atmosferę.
Grzaniec, napój alkoholowy, którego bazą jest zwykle czerwone wino, ze względu na koszt, był kiedyś dostępny jedynie dla najbogatszych warstw społeczeństwa.
W karnawał zabaluj na zamku
W każda sobotę „Cotygodniowe Wieczory Taneczne” w Restauracji Magnackiej w podziemiach zamku w Baranowie Sandomierskim.
Kolęda w krośnieński wydaniu
Restauracja Naftaya Hotel Nafta Krosno zaprasza w niedzielę, 15 stycznia br., od godz. 13.00 na koncert kolęd w trzech aktach. Wstęp wolny.
Szlak z Ambasadorami - od raz dwoma
W ciągle jeszcze nowym 2017 roku Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki został wzmocnionych merytorycznie dwoma wyrazistymi osobami, które będą pełnić funkcję jego honorowych Ambasadorów.
Biesiada jakich w regionie mało
Siedlisko Janczar w Pstrągowej zaprasza w sobotę, 25 lutego br., na jedną z najciekawszych imprez dedykowanych w regionie - V Biesiadę Myśliwską.
Nowa kulinarna odsłona w SBRz
W środę, 4 stycznia br., Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) od godz. 12.00 zaprasza do zapoznania się z nowymi propozycjami solidnie odświeżonej karty dań.
Sylwestrowe – kulinarne - wspominki
Karczmie Wilcza Jama w Smolniku eksponuje fotografie sylwestrowego bufetu z zimnymi przekąskami, wszystko własnego wyrobu.