Aktualności

Dyniowe wróciło na kran

  • 01-01-2017

W Restauracji Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20) do soboty, 7 stycznia br.,  trwa degustacja specjalnego piwa przygotowanego z użyciem pieczonej dyni.

 

Piwo o jasno brązowej barwie, lekko mętne. W zapachu wyczuwamy na pierwszym planie zapach ciasta dyniowego, zdominowany przez bukiet aromatów: ciasteczkowy na dalszym planie, przypraw korzennych - słabo wyczuwalny. W smaku gęste, słodkawe, lecz zbalansowane chmielową goryczką. Nie ma wrażenia lepkiej słodyczy, na finiszu wyczuwalna lekka kwasowość.

Piwo bardzo przyjemne w odbiorze. Wyższa zawartość alkoholu daje uczucie rozgrzewające, co szczególnie w chłodniejszej porze roku jest mile widziane. Zawartość ekstraktu 16,5%, alk ok 7%.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION