Aktualności

Szlak z Ambasadorami - od raz dwoma

  • 07-01-2017
Szef Kuchni Janusz Pyra
Szef Kuchni Janusz Pyra
Marcin Purgacz otrzymuje honorowy tytuł
Marcin Purgacz otrzymuje honorowy...

W ciągle jeszcze nowym 2017 roku Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki został wzmocnionych merytorycznie dwoma wyrazistymi osobami, które będą pełnić funkcję jego honorowych Ambasadorów.


Pierwszy z nich to Janusz Pyra, Szef Kuchni Restauracji Zamku Dubiecko, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, jeden z najbardziej rozpoznawalnych podkarpackich Mistrzów Sztuki Kulinarnej w Polsce. Szczególnie doceniono jego wybitne osiągnięcia i konsekwencję w działaniu na rzecz propagowania tradycji kulinarnej regionu.


Uzupełnia ten duet Marcin Purgacz, członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej. Juror w szeregu kulinarnych konkursach organizowanych przez różnego rodzaju szczeble samorządu podkarpackiego, współpracujący z Kołami Gospodyń Wiejskich, a jego uczniowie - adepci Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie - pracują w licznych placówkach gastronomicznych tworząc współczesny obraz „Podkarpackiej Kuchni”.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION