W sobotę, 11 lutego br. od godz. 20.00 w komnatach zamku w Baranowie Sandomierskim będzie okazja poczuć się, jak na karnawale w Rio!
Bądź patriotą – kupuj Podkarpackie Smaki
Jedna z Półek Podkarpackie Smaki mieści się w sklepie Baltona na terenie międzynarodowego portu lotniczego Rzeszów-Jasionka w strefie „duty-free” (tzw. wolnocłowej).
Cukiernia Ciacho (Brzozów, ul. Mickiewicza 8) to miejsce ciepłe i pyszne, gdzie oferują słodkości na wszystkie okazje.
Pomiędzy Lubaczowem a Horyńcem-Zdroje, w niedużej miejscowości Basznia Dolna znajdziecie Kresową Osadę - kompleks budynków tworzących wioskę tematyczną przenoszącą nas w czasy odległej przeszłości.
Najlepsze pstrągi w Pstrągowej?
W Karczmie w Siedlisko Janczar w Pstrągowej nie może w menu, z licznymi regionalnymi i staropolskimi potrawami, zabraknąć samego pstrąga.
Smaki Ziemi Jarosławskiej
Patriotyzm gospodarczy staje się dla Polaków – coraz bardziej – istotną wartością. Coraz popularniejsza staje się także idea wspierania rodzimych, regionalnych przedsiębiorców.
Z okazji Dnia Babci i Dnia Dziadka Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na specjalny zestaw obiadowy z ragout zapiekany w siwaku.
Słodki prezent dla Babci i Dziadka!
Kolekcja 20 wyśmienitych trufli ręcznie wykonanych w pracowni Mistrza Polskich Cukierników Mirosława Pelczara z Korczyny k. Krosna.
Nasze, proste, cudowne, ciepłe – po prostu proziaki
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.
Szacuje się, iż na świecie produkuje się ok. 4 000 różnych gatunków sera, w tym niecałe 100 gatunków to sery, które posiadają polskie korzenie.