Kiedyś to były możliwości
Klasyczne menu wigilijne na stołach hołdujących staropolskiej tradycji powinno być bardzo urozmaicone.
Magia wigilijna, o prasłowiańskiej genezie
Zasada doboru potraw na stół wigilijny – chodziło o to, aby znalazło się na nim coś z pola, coś z sadu, ogrodu, coś z wody i lasu.
Szaleństwo Sylwestrowe tuż tuż
To informacja bardziej o niezwykłej pomysłowości naszych menedżerów ds. rozrywki, którzy stworzyli niezwykle ciekawe propozycje spędzenia tego „najważniejszego” dnia w roku czyli zestaw ciekawych imprez sylwestrowych w Podkarpackiem.
Tradycja w piecu chlebowym zaklęta
Rodzina Szczęchów w Rzeszowie rozpoczęła działalność w lipcu 1979 r. najpierw w branży cukierniczej. Od ponad 20 lat w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch pieką także wyśmienite pieczywo.
Sylwestrowe salwy armatnie w Krasiczynie
Zamek w Krasiczynie zaprasza w sobotę, 31 grudnia br. na Wielki Sarmacki Bal Sylwestrowy lub sylwestrową zabawę z DJ-em!
Słodkie dzień dobry dla wszystkich
W rzeszowskiej Piekarni HELVA, o której wszyscy mówią Piekarnia Nawłoka atmosfera już iście świąteczna. Wystarczy tylko rozejrzeć się po półkach pełnych pachnącego pieczywa i ciast.
Pod choinką koszyk pełen Podkarpackich Smaków
W związku z nadchodzącymi świętami proponujemy rozważyć zakup naszych rodzimych produktów regionalnych i tradycyjnych z Półki Podkarpackie Smaki.
Inspirację znalazłam w starych książkach
Nowa linia produktów w słoikach z Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie – pod nazwą „Spiżarnia Myśliwego” – to przykład na to, że wykorzystanie starych receptur w nowoczesnym procesie produkcji nie jest rzeczą łatwa, ale możliwą.
Migdałowy karp w świątecznym pasztecie
Kolejny pomysł na urozmaicenie stołu wigilijnego o danie z ryb. I tym razem zgodnie z tradycją karp, ale w pasztecie.
Intensywne prace trwają w piekarniach, cukierniach, masarniach itp. Oto krótki fotoreportaż z prac w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie.