Aktualności

Kiedyś to były możliwości

  • 24-12-2016
Klasyczne menu wigilijne na stołach hołdujących staropolskiej tradycji powinno być bardzo urozmaicone.

Magia wigilijna, o prasłowiańskiej genezie

  • 24-12-2016
Zasada doboru potraw na stół wigilijny – chodziło o to, aby znalazło się na nim coś z pola, coś z sadu, ogrodu, coś z wody i lasu.

Szaleństwo Sylwestrowe tuż tuż

  • 23-12-2016
To informacja bardziej o niezwykłej pomysłowości naszych menedżerów ds. rozrywki, którzy stworzyli niezwykle ciekawe propozycje spędzenia tego „najważniejszego” dnia w roku czyli zestaw ciekawych imprez sylwestrowych w Podkarpackiem.

Tradycja w piecu chlebowym zaklęta

  • 23-12-2016
Rodzina Szczęchów w Rzeszowie rozpoczęła działalność w lipcu 1979 r. najpierw w branży cukierniczej. Od ponad 20 lat w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch pieką także wyśmienite pieczywo.

Sylwestrowe salwy armatnie w Krasiczynie

  • 22-12-2016
Zamek w Krasiczynie zaprasza w sobotę, 31 grudnia br. na Wielki Sarmacki Bal Sylwestrowy lub sylwestrową zabawę z DJ-em!

Słodkie dzień dobry dla wszystkich

  • 21-12-2016
W rzeszowskiej Piekarni HELVA, o której wszyscy mówią Piekarnia Nawłoka atmosfera już iście świąteczna. Wystarczy tylko rozejrzeć się po półkach pełnych pachnącego pieczywa i ciast.

Pod choinką koszyk pełen Podkarpackich Smaków

  • 21-12-2016
W związku z nadchodzącymi świętami proponujemy rozważyć zakup naszych rodzimych produktów regionalnych i tradycyjnych z Półki Podkarpackie Smaki.

Inspirację znalazłam w starych książkach

  • 21-12-2016
Nowa linia produktów w słoikach z Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie – pod nazwą „Spiżarnia Myśliwego” – to przykład na to, że wykorzystanie starych receptur w nowoczesnym procesie produkcji nie jest rzeczą łatwa, ale możliwą.

Migdałowy karp w świątecznym pasztecie

  • 21-12-2016
Kolejny pomysł na urozmaicenie stołu wigilijnego o danie z ryb. I tym razem zgodnie z tradycją karp, ale w pasztecie.

Świąteczne wałkowanie

  • 20-12-2016
Intensywne prace trwają w piekarniach, cukierniach, masarniach itp. Oto krótki fotoreportaż z prac w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie.
1  «««  105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION