Aktualności

Nie możemy się oprzeć (P)pokusie

  • 25-08-2017
Polacy odwiedzają cukiernie i lodziarnie średnio 2-3 razy w miesiącu i wydają zazwyczaj jednorazowo 10-20 zł. Najczęściej i najchętniej odwiedzane są lokalne, a nie sieciowe, cukiernie i lodziarnie.

Nowa impreza promująca tradycję kulinarną regionu

  • 25-08-2017
I Pilzneńskie Targi Produktów Tradycyjnych i Lokalnych organizowane są na terenie Rancha Taurus w Pilznie, w niedzielę, 27 sierpnia br., od godz. 16.00.

Warsztaty kulinarne z Babcią Janiną

  • 24-08-2017
W skansenie w Kolbuszowej w sobotę, 26 sierpnia br., rozpoczyna się nowy cykl spotkań pt. „Ziemniak na horyzoncie”. Zajęcia poprowadzi mistrzyni kuchni regionalnej – Janina Olszowy.

Degustacje na tle diaporam

  • 24-08-2017
W sobotę, 26 sierpnia br., w miejscowości Muczne (gm. Lutowiska) odbędzie się VI Festiwal Doliny Sanu, na którym zaprezentowane zostaną wyjątkowe multimedialne diaporamy. Stałe elementy z poprzednich lat to konkursy, wystawa i kiermasz rękodzieła, literatury i wyrobów kulinarnych.

Winnica z muzyką w butelkach

  • 24-08-2017
Winnica Sztukówka w Gliniku Średnim koło Frysztaka została założona w 2009 r. przez Katarzynę i Leszka Szczęchów, którzy dotychczasowe życie w stolicy zamienili na realizację swoich marzeń i pasji, na kojącym skrawku podkarpackiej ziemi.

W Rudawce żegnamy wakacje

  • 23-08-2017
W dniach 25-27 sierpnia br. w Rudawce Rymanowskiej (gm. Rymanów) zorganizowana zostanie cykliczne wydarzenie czyli XVII Pożegnanie Wakacji.

Podkarpackie winnice w obiektywie

  • 23-08-2017
Muzeum Regionalne w Jaśle i Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy zapraszają na pokonkursową wystawę „Winnice w krajobrazie Podkarpacia”.

Super atrakcje dla najmłodszych

  • 23-08-2017
W czwartek, 24 sierpnia br.,) Kresowa Osada w Baszni Dolnej – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki – zaprasza na Dziecięcy Dzień Otwarty.

Muzeum inne niż wszystkie

  • 22-08-2017
Twórcami Muzeum Lizaka w Jaśle, jedynej tego typu placówki w kraju, są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, współwłaściciele zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle, zajmującego się produkcją lizaków i cukierków.

Owce - powoli - wracają w Bieszczady

  • 21-08-2017
Bacówka Caryńskie stoi przy szlaku i można do niej wstąpić w drodze do kultowego schroniska Koliba, aby na własne oczy zobaczyć tradycyjną produkcję serów.
1  «««  72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION