Aktualności

Już po raz 22. w Lesku

  • 28-07-2017
W najbliższy weekend, w dniach 29-30 lipca br., odbędą się w Lesku XXII Targi Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa – AGROBIESZCZADY 2017 – najstarsza impreza regionalna związana z rolnictwem i tradycyjną żywnością regionalną.

Bieszczadzkie Święto Pszczoły w Pszczelinach

  • 28-07-2017
W niedzielę, 30 lipca br., w Pszczelinach (gm. Lutowiska) o godz. 9.00 rozpocznie się impreza poświęcona promocji lokalnego pszczelarstwa i produktów pszczelarskich. Atrakcją będzie kiermasz ciasta i jadła regionalnego oraz degustacja bieszczadzkich miodów.

Festiwal Dziedzictwa Kresów

  • 26-07-2017
Jedna z największych tego typu imprez w Polsce organizowana w dniach 28 lipca – 6 sierpnia br. na terenie województwa podkarpackiego. Prezentujemy ramowy program wydarzenia.

Domowa kuchnia „Wacławówki”

  • 26-07-2017
Krótka karta, dania dopracowane do perfekcji, przygotowywane na bieżąco. Tak właśnie jest w Karczmie Wacławówka w Rzeszowie, mieszczącej się w zabytkowym, drewnianym domu, którego historia sięga początku ubiegłego wieku.

Co niedzielę w Kolbuszowej

  • 26-07-2017
Czas szybko płynie, połowa wakacji już za nami. W ostatnią lipcową niedzielę (30.07.) osoby odwiedzające Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej będą mogły zapoznać się z profesjami, które w dawnej Puszczy Sandomierskiej miały ogromne powodzenie.

Na samym początku Bieszczadów

  • 26-07-2017
Właściciele Restauracji Szelców w Lesku często podkreślają, że to właśnie od ich przybytku gastronomicznego tak naprawdę zaczynają się prawdziwe Bieszczady.

Szynk z magią miejsca

  • 25-07-2017
W otwartym w styczniu 2012 r. Szynku Rzeszowskim (Rynek 5) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - udało się odtworzyć przedwojenny, szynkowy klimat lokalu.

I Lasowiacki Festiwal Pierogów za nami

  • 24-07-2017
Kilkadziesiąt stoisk z pierogami przygotowanymi przez panie z Kół Gospodyń Wiejskich i szefów kuchni restauracji, tysiące zjedzonych pierogów, taneczne zespoły z Podkarpackiego, i polonijne ze Szwecji i Kanady, nauka dojenia krowy w mlecznej zagrodzie, piękna pogoda i emocje towarzyszące konkursowi na najlepsze pierogi.

Z magnackim rozmachem

  • 24-07-2017
Restauracja Zamku Dubiecko, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się w XVI-wiecznej posiadłości, której właścicielami była m.in. rodzina Stadnickich i Krasickich.

Z bojkowską dekoracją w tle

  • 23-07-2017
Zajazd Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych (gm. Lutowiska) to ośrodek turystyczny (restauracja + hotel) prowadzony od 1997 r. przez rodzinę Skórków.
1  «««  76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION