XVII edycja Święta Chleba „Od Ziarenka Do Bochenka” w Muzeum Młynarstwa i Wsi w Ustrzykach Dolnych w dniach 5-6 sierpnia br.
Z komentarze Attila Petreny z Egeru
W niedzielę, 20 sierpnia br., w godz. 18.00-23.00 w Restauracji Naftaya w Krośnie odbędzie się uroczysta kolacja złożona z wyszukanych dań przygotowanych przez Szefów Kuchni Restauracji w Hotelu Nafta Krosno.
Tajemnicza Ferula z dobrym smakiem
Smacznie, klimatycznie i niepowtarzalnie! To jedno z haseł promujących Restaurację Ferula zlokalizowana w efektownym ośrodku spa w Radawie k. Jarosławia – w Bacówce.
Stylowe Siedlisko Janczar
Urządzona stylowo w drewnie Karczma Siedlisko Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zaprasza na tradycyjne dania kuchni staropolskiej i regionalnej.
Rezerwujcie najbliższy weekend
I weźcie udział w XVII edycji niezwykłego Święta Chleba. W dniach 5-6 sierpnia br. w Ustrzykach Dolnych po całym Muzeum Młynarstwa i Wsi rozniesie się zapach świeżo pieczonych bochenków.
Najlepiej się schładzać we Fiore
Cukiernia Fiore (Przemyśl, ul. Kazimierza Wielkiego 17B) to dla wielu najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.
Agrobieszczady dziczyzną stoją
Lista laureatów konkursu w ramach 22. Targów Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa Agrobieszczady w Lesku. Tym razem zwycięzcy „smacznego” konkursu na dania i potrawy z dziczyzny.
Za kilka dni, w niedzielę 6 sierpnia br., w Kresowa Osada w Baszni Dolnej wielki finał Festiwal Dziedzictwa Kresów.
W codziennym zabieganiu zapominamy o poważnych imprezach-świętach, które powinniśmy w domowym zaciszu pielęgnować w rodzinnym gronie. Czy wiecie, że dzisiaj jest Międzynarodowy Dzień Sernika?!
Smaczne jak Agrobieszczady
22. Targi Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa Agrobieszczady w Lesku to jedna z barwniejszych imprez, najsmaczniejszych w regionie.