Kuchni Restauracji Stary Browar Rzeszowski przedstawiać nie trzeba. Ich wprowadzone na początku danie „pół metra żeberek” stało się wręcz legendarne. A teraz sygnalizują, że całkiem nowe menu już jest blisko!
Ich nowy Szef Kuchni w lokalu pod adresem Rynek 20-23 już niedługo uraczy smakoszy świeżymi, niepowtarzalnymi smakami w klasycznym wydaniu. W Starym Browarze będą czekały na Was między innymi genialne miniburgery i nowe, liczne sałatki. Oto „burgerowa” relacja zdjęciowa z ich ostatniego test panelu nowej karty menu.
Warto też wiedzieć, że już jutro - wtorek, 28 maja br., Światowy Dzień Burgera. Hamburger jako potrawa i jako słowo wywodzi się od befsztyka z siekanej wołowiny nazywanego hamburger steak, wprowadzonego do kuchni amerykańskiej przez imigrantów z Niemiec z Hamburga. Hamburgera wymyślił w 1904 r. garncarz Fletcher Davis. Podejmował się on gotowania podczas wystaw garncarskich, a także prowadził bar w Teksasie. Zaproponował on swoim gościom mielony kotlet na grzance z sałatą, musztardą i majonezem. Tak więc w tym roku obchodzimy jego 115 rocznicę istnienia.