KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 19 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

Podkarpacki Dzień Wędliniarza

  • 09-07-2013
Impreza w Radomyślu Wielkim, która odbyła się po raz siódmy, już za nami. W jej trakcie zaprezentowały się stoiska 12 zakładów mięsnych z terenu Podkarpackiego. Podczas imprezy rozstrzygnięto dwa plebiscyty...

Znów na pierwszym miejscu

  • 08-07-2013
Stało się! Po latach Podkarpackie znów jest (ex aequo z województwem pomorskim) liderem Listy Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Obydwa województwa mają po 136 wpisów, na drugim miejscu jest Śląskie (132)...

Mielecka uczta smaków, czyli odkrywanie na nowo lokalnej tradycji kulinarnej

  • 29-06-2013
Pod tą nazwą kryje się ciekawy projekt zrealizowany przez Powiat Mielecki na przełomie 2012/2013 r. Jego głównym celem było zwiększenie wiedzy mieszkańców powiatu, lokalnie działających stowarzyszeń i potencjalnych wytwórców lokalnej...

Bieszczadzki etap Redyku Karpackiego

  • 28-06-2013
1 lipca br. (poniedziałek) rozpocznie się II etap Międzynarodowego Projektu Kulturowego Redyk Karpacki Transhumance 2013. Zacznie się mszą św. w kościele św. Anny w Ustrzykach Górnych o godzinie 10:00. Po nabożeństwie nastąpi...

Smaczny poranek na rzeszowskim rynku

  • 26-06-2013
Program TVP1 „Kawa czy Herbata” zawitał 26 czerwca br., w środę rano na rzeszowski Rynek. Program, który emitowano w godz. 6.00-8.00 prowadziła Paulina Chylewska, a tematyka audycji skupiona była wokół projektów zrealizowanych ze środków...

135 produktów tradycyjnych z Podkarpackiego

  • 22-06-2013
12 czerwca br. na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi wpisane zostały kolejne wyroby z województwa podkarpackiego, tym razem z powiatu przeworskiego i stalowowolskiego. Kolejne cztery regionalne smakołyki to...

Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie

  • 20-06-2013
W niedzielę 16 czerwca br. w Górnie odbyły się VII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków”. W sumie zaprezentowało się 105 producentów żywności tradycyjnej i 135 produktów. Komisja konkursowa nagrodziła szereg produktów...

Beskidu Dukielskiego specjały

  • 16-06-2013
Publikacja ta, wydana przez Urząd Miasta w Dukli, nie tylko prezentuje producentów i wytwórców specjałów z tego obszaru - m.in. tradycyjnych wędlin, serów kozich, czy miodów - ale zawiera ponad 60 przepisów na tradycyjne dania i potrawy...

W Rzeszowie także można zjeść po śląsku

  • 11-06-2013
Szef kuchni Restauracji „Wesele” w Hotelu Bristol Tardition&Luxury w Rzeszowie udowodnił, że aby zjeść „po śląsku” niekoniecznie trzeba jechać śladem karczm Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”. Kolejny piątkowy wieczór z tradycyjną kuchnia...

Politycy grillowali

  • 10-06-2013
III Podkarpackie Regionalia przyciągnęły do Agrohurtu blisko trzy tysiące kupujących. Tematem wiodącym imprezy tym razem było grillowanie. Skosztować można było kiełbas z rusztu, ale także kupić – jak zwykle na tego typu targach – potrawy...
1  «««  237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245  »»»  247
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION