Aktualności

Ambasadorskie Ostatki w Rzeszowie

  • 28-02-2014
W sobotę 1 marca br. w restauracji Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie (Rynek 13,14) Ostatki. Rewelacyjne karta menu i ciekawe eksperymenty techniczne.

BlogerChef w Dworze Kombornia

  • 28-02-2014
Był już „Top Chef” w Polsacie i „MasterChef” w TVN, a teraz przyszła pora na „BlogerChef” w Komborni. W dniach 14-16 marca w Dworze Kombornia odbędzie półfinał zmagań II edycji konkursu kulinarnego BlogerChef. Jest to inicjatywa skierowana do blogerów kulinarnych - pasjonatów gotowania, którzy nie boją się kreatywnego podejścia do kuchni, a swoimi pomysłami dzielą się w Internecie.

Dla rzeszowskich smakoszy węgierskiej kuchni ostatnia szansa

  • 28-02-2014
Przez cały luty Szef Kuchni restauracji Patio w Hotelu Grand w Rzeszowie serwował dania kuchni węgierskiej. Jeszcze tylko w piątek 28 lutego br. na smakoszy kuchni czekają wyborne dania o rodowodzie znad Dunaju, aby móc się przekonać, że madziarska kuchnia jest bardzo zróżnicowana, a w swoim repertuarze ma wiele interesujących dań.

O polskim dymie dyskusja w Brukseli

  • 27-02-2014
W czwartek 26 lutego br. przedstawiciele Polskiego Stowarzyszenia Producentów Wyrobów Wędzonych Tradycyjnie Fryderyk Kapinos, Waldemar Kluska, Jacek Noworolnik spotkali się w Strasburgu z Tonio Borgiem, europejskim komisarzem ds. zdrowia i polityki konsumenckiej. Spotkanie zostało zorganizowane z inicjatywy eurodeputowanego Pawła Kowala.

Bohater dzisiejszego dnia

  • 27-02-2014
Pączek w Tłusty Czwartek to danie - słodycz. której trudno sobie odmówić. W Rzeszowie, mieście liczącym 184 tysiące mieszkańców, je się ich tego dnia kilkaset tysięcy. Różne kształty, smaki, kolory, posypki i tylko ta radość w oczach po zjedzeniu jest stała.

Salon Win Karpackich z Komborni w magazynie Playboy

  • 27-02-2014
I to po raz kolejny raz. To typowe dla męskiej części świata czasopismo przedstawiło krótką, ale zawsze, ofertę win rumuńskich i słowackich z tej unikalnej w skali kraju piwnicy. Salonu Win Karpackich został urządzony w XVIII-wiecznej piwnicy na terenie zespołu dworskiego w Komborni, a w jego portfolio znajdują się wina z Polski, Czech, Słowacji, Węgier i Rumunii. Ciekawą propozycją jest możliwość, tzw. degustacji czasowej - przez 60 lub 90 minut można próbować wszystkich udostępnionych win. W najbliższą sobotę 1 marca br. o godz. 18.00 w Salonie degustacja win karpackich.

O podkarpackich smakach coraz głośniej

  • 27-02-2014
W lutowym numerze magazynu AirGo!, dostępnym na lotniskach w Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, Modlinie i Rzeszowie - w edycji portu lotniczego Rzeszów - Jasionka - ukazał się artykuł o podkarpackich kulinariach. Cały artykuł można znaleźć na stronie internetowej www.airgo.rzeszow.pl. Zdjęcia do tekstu udostępniło Stowarzyszenie "Pro Carpathia".

Jasło zaprasza na herbatkę

  • 27-02-2014
Restauracja „U Schabińskiej” w Jaśle (na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki) zaprasza do bliższego poznania bogatego i kolorowego świata herbat marki Dilmah - świata, w którym czas płynie wolniej i nie ma spraw, które nie mogą zaczekać.

Nasi producenci z nominacjami Agro Polska

  • 26-02-2014
22 producentów z Podkarpackiego otrzymało Nominacje Wojewódzkie do XXI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego Agro Polska, którego celem jest promocja producentów żywności odznaczającej się szczególnymi walorami jakościowymi. Do tegorocznej Konkursu Agro Polska nominowanych zostało 22 producentów z województwa podkarpackiego.

Lech Dyblik w Polańczyku

  • 25-02-2014
Kolejny już raz Oberża Zakapior w Polańczyku, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, gościć będzie Lecha Dyblika. Już 28 lutego br. (piątek) na zakończenie ferii zimowych Lech Dyblik wystąpi ze swoim recitalem pt. „Moja Odessa”. Organizatorzy zapraszają na ten niezwykle klimatyczny wieczór.
1  «««  239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION