Jagodowe Specjały w Dzikowcu
Co roku w pierwszą niedzielę lipca Samorządowe Centrum Kultury w Dzikowcu (powiat kolbuszowski) organizuje swoją sztandarową imprezę: „Jagodowe Specjały”.
I Lasowiacki Festiwal Pierogów
Konkurs „O złotą misę”, degustacje, warsztaty lepienia pierogów, koncerty wypełnią program Lasowiackiego Festiwalu Pierogów, który odbędzie się w sobotę, 22 lipca br. w Stalowej Woli.
Na pierogi i chrzanicę zapraszają
Po zimowej przerwie swoje podwoje otworzył kolejny obiekt na Szklaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki czyli Gospoda Pod Białą Górą, która znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
Cisna - na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki
Krzysztof Antoniszak - gawędziarz, podróżnik, kucharz – od lat wyciska własne piętno na tradycji kulinarnej Bieszczadów.
Właściciele Gospodarstwa Agroturystycznego Wilcza Jama w bieszczadzkim Smolniku - Anna i Andrzej Pawlakowie - stworzyli w tym miejscu modelowy kanon kuchni myśliwskiej.
Na Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie szczególną uwagę zwracało swoimi wyrobami stoisko masarni rodziny Osip z Wierzawic k. Leżajska.
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej zasilił e-półkę sklepu internetowego www.sklep.podkarpackiesmaki.pl sześcioma produktami.
Co niedzielę w zagrodzie…
W każdą niedzielę lipca i sierpnia br., w godz. 12.00-18.00 Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na spotkania z twórcami ludowymi oraz kuchnią regionu.
Wiekowa Zagroda w nowoczesnej aranżacji
Edward Dobrzański, wójt gminy Czarna (powiat łańcucki), od miesięcy zabiega o pozyskanie środków na rewitalizację Ośrodka Garncarskiego w Medyni Głogowskiej.
Butelki wina pełne srebra
Dwa wina Winnicy Dwie Granice zostały docenione na konkursie VINO DUŠA, który odbywał się w Lesnem na Słowacji.